Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Saci cu carne stricată, în Banat

Autor: Meat MIlkluni, 30 iunie, 2014

Cu doar câteva săptămâni în urmă, lângă Moşniţa Nouă, cineva arunca pe câmp câteva sute de kilograme de carne stricată. În urma anchetei care a urmat, cazul respectiv a fost rezolvat, stabilindu-se şi provenienţa cărnii, fiind vorba despre un punct de lucru local al unei firme care prelucrează carne de pasăre. Dacă în situaţia respectivă s-au putut da sancţiunile care se impun, nu la fel se poate spune, deocamdată, despre un caz similar petrecut la Giroc.

 

Mai mulţi saci, de diferite dimensiuni, plini cu carne stricată, au fost descoperiţi pe un teren viran de pe raza comunei. ”Se fac cercetări. Există bănuieli, ar putea fi vorba despre punctul de lucru de la Moşniţa, de unde s-a mai aruncat carne alterată, dar la noi în comună nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum”, afirmă Iosif Ionel Toma, primarul comunei Giroc.

 

Neutralizarea cărnii  stricate este o obligaţie care revine autorităţilor locale, iar edilul-şef afirmă că nu este nici o problemă în această privinţă, deoarece există un contract cu societatea specializată Protan, care a mai ridicat animale moarte de la Giroc.Toma estimează cantitatea de carne stricată la peste 100 de kilograme.(Mai multe, pe www.renașterea.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...