Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarea de porcine scade in ue cu 2%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de porci sacrificat in statele din Uniunea Europeana se va ridica anul acesta la 250 de milioane, cu doua procente mai putin fata de anul trecut, arata cifrele oficiale.

Astfel, potrivit raportarilor, in Germania numarul porcilor care vor fi sacrificati in acest an va scadea cu 1,8%, la 53,8 milioane, in timp ce in Spania declinul va fi de 2,1%, la 40,4 milioane de capete. In Franta, vor fi sacrificati cu 2,9 mai putin porci in 2009, respectiv 24,9 milioane de animale, in Danemarca se vor face cu 0,6% mai putine sacrificari (20,6 milioane), iar in Olanda cu 0,5% mai putine, respectiv 14,4 milioane. Potrivit cifrelor avansate de oficialii UE, cele mai mari scaderi ale numarului de sacrificari de porcine se vor face in Europa de Est. Astfel, numarul total de sacrificari de porci in Cehia va scadea anul acesta cu 19,7%, la putin peste 3 milioane de animale.

Romania este singura tara care face exceptie de la scadere, prognozand o crestere cu 1,2 milioane a numarului de porcine sacrificate, la 6,9 milioane, ca urmare a influentei pe care o are planul de dezvoltare a companiei Smithfield in zona.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...