Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificarea de porcine scade in ue cu 2%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de porci sacrificat in statele din Uniunea Europeana se va ridica anul acesta la 250 de milioane, cu doua procente mai putin fata de anul trecut, arata cifrele oficiale.

Astfel, potrivit raportarilor, in Germania numarul porcilor care vor fi sacrificati in acest an va scadea cu 1,8%, la 53,8 milioane, in timp ce in Spania declinul va fi de 2,1%, la 40,4 milioane de capete. In Franta, vor fi sacrificati cu 2,9 mai putin porci in 2009, respectiv 24,9 milioane de animale, in Danemarca se vor face cu 0,6% mai putine sacrificari (20,6 milioane), iar in Olanda cu 0,5% mai putine, respectiv 14,4 milioane. Potrivit cifrelor avansate de oficialii UE, cele mai mari scaderi ale numarului de sacrificari de porcine se vor face in Europa de Est. Astfel, numarul total de sacrificari de porci in Cehia va scadea anul acesta cu 19,7%, la putin peste 3 milioane de animale.

Romania este singura tara care face exceptie de la scadere, prognozand o crestere cu 1,2 milioane a numarului de porcine sacrificate, la 6,9 milioane, ca urmare a influentei pe care o are planul de dezvoltare a companiei Smithfield in zona.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...