Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarea de porcine scade in ue cu 2%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de porci sacrificat in statele din Uniunea Europeana se va ridica anul acesta la 250 de milioane, cu doua procente mai putin fata de anul trecut, arata cifrele oficiale.

Astfel, potrivit raportarilor, in Germania numarul porcilor care vor fi sacrificati in acest an va scadea cu 1,8%, la 53,8 milioane, in timp ce in Spania declinul va fi de 2,1%, la 40,4 milioane de capete. In Franta, vor fi sacrificati cu 2,9 mai putin porci in 2009, respectiv 24,9 milioane de animale, in Danemarca se vor face cu 0,6% mai putine sacrificari (20,6 milioane), iar in Olanda cu 0,5% mai putine, respectiv 14,4 milioane. Potrivit cifrelor avansate de oficialii UE, cele mai mari scaderi ale numarului de sacrificari de porcine se vor face in Europa de Est. Astfel, numarul total de sacrificari de porci in Cehia va scadea anul acesta cu 19,7%, la putin peste 3 milioane de animale.

Romania este singura tara care face exceptie de la scadere, prognozand o crestere cu 1,2 milioane a numarului de porcine sacrificate, la 6,9 milioane, ca urmare a influentei pe care o are planul de dezvoltare a companiei Smithfield in zona.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...