Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarea de porcine scade in ue cu 2%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de porci sacrificat in statele din Uniunea Europeana se va ridica anul acesta la 250 de milioane, cu doua procente mai putin fata de anul trecut, arata cifrele oficiale.

Astfel, potrivit raportarilor, in Germania numarul porcilor care vor fi sacrificati in acest an va scadea cu 1,8%, la 53,8 milioane, in timp ce in Spania declinul va fi de 2,1%, la 40,4 milioane de capete. In Franta, vor fi sacrificati cu 2,9 mai putin porci in 2009, respectiv 24,9 milioane de animale, in Danemarca se vor face cu 0,6% mai putine sacrificari (20,6 milioane), iar in Olanda cu 0,5% mai putine, respectiv 14,4 milioane. Potrivit cifrelor avansate de oficialii UE, cele mai mari scaderi ale numarului de sacrificari de porcine se vor face in Europa de Est. Astfel, numarul total de sacrificari de porci in Cehia va scadea anul acesta cu 19,7%, la putin peste 3 milioane de animale.

Romania este singura tara care face exceptie de la scadere, prognozand o crestere cu 1,2 milioane a numarului de porcine sacrificate, la 6,9 milioane, ca urmare a influentei pe care o are planul de dezvoltare a companiei Smithfield in zona.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...