Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificarea de porcine scade in ue cu 2%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de porci sacrificat in statele din Uniunea Europeana se va ridica anul acesta la 250 de milioane, cu doua procente mai putin fata de anul trecut, arata cifrele oficiale.

Astfel, potrivit raportarilor, in Germania numarul porcilor care vor fi sacrificati in acest an va scadea cu 1,8%, la 53,8 milioane, in timp ce in Spania declinul va fi de 2,1%, la 40,4 milioane de capete. In Franta, vor fi sacrificati cu 2,9 mai putin porci in 2009, respectiv 24,9 milioane de animale, in Danemarca se vor face cu 0,6% mai putine sacrificari (20,6 milioane), iar in Olanda cu 0,5% mai putine, respectiv 14,4 milioane. Potrivit cifrelor avansate de oficialii UE, cele mai mari scaderi ale numarului de sacrificari de porcine se vor face in Europa de Est. Astfel, numarul total de sacrificari de porci in Cehia va scadea anul acesta cu 19,7%, la putin peste 3 milioane de animale.

Romania este singura tara care face exceptie de la scadere, prognozand o crestere cu 1,2 milioane a numarului de porcine sacrificate, la 6,9 milioane, ca urmare a influentei pe care o are planul de dezvoltare a companiei Smithfield in zona.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...