Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificările au scăzut în ianuarie 2014

Autor: Meat MIlkluni, 10 martie, 2014

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la toate speciile, în ianuarie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cea mai mare reducere a fost înregistrată la bovinele sacrificate şi greutatea lor în carcasă, de 53,3% şi respectiv cu 53,5%. În ianuarie 2014 au fost sacrificate 35.000 de bovine, iar greutatea în carcasă a fost de 5.512 tone. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 27,3%, respectiv cu 29,1%, în ianuarie 2014, iar ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 22,9% din totalul sacrificărilor de bovine.

La porcine, numărul total de animale sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut de patru ori, respectiv de 4,3 ori, totalizând 367.000 de capete şi greutatea de 29.706 tone.
Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 66,5% din totalul porcinelor sacrificate, în ianuarie 2014 faţă de decembrie 2013. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 45,9%, respectiv cu 44,5%.

Conform datelor INS, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă s-au diminuat în ianaurie 2014 de 4,6 ori, până la 77.000 de capete respectiv de 4,8 ori (1.050 tone). Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 3,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au scăzut, de asemenea, atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 7,3 ori, respectiv de 7,0 ori.

De asemenea, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 12,1%. În ianuarie 2014 au fost sacrificate 17,3 milioane de păsări, iar greutatea lor în carcasă a fost de 27.595 tone. În unităţile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 6,2%.(INSSE)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...