Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna aprilie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica, in luna aprilie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si pasari, iar la porcine, ovine si caprine au crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si pasari, iar la porcine, ovine si caprine au crescut.

Aprilie 2011 comparativ cu martie 2011:

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 11,2%, respectiv cu 6,4%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 7,8%. In luna aprilie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 11,4% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,7%, respectiv cu 22,6%. In luna aprilie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate reprezentau 70,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,6%, respectiv cu 15,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 11,9 ori, respectiv de 10,0 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,6% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 12,9 ori, respectiv de 12,1 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,5%, respectiv cu 0,4%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 90,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 2,5%, respectiv cu 1,5%.

Aprilie 2011 comparativ cu aprilie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,0%, respectiv cu 3,0%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 11,5%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 24,0%, respectiv cu 32,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,6%, respectiv cu 16,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 36,7%, respectiv cu 28,9%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut de 20,3 ori la numarul de capete sacrificate si de 16,4 ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 17,4%, respectiv cu 27,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 1,0%, respectiv cu 8,3%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...