Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna aprilie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica, in luna aprilie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si pasari, iar la porcine, ovine si caprine au crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si pasari, iar la porcine, ovine si caprine au crescut.

Aprilie 2011 comparativ cu martie 2011:

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 11,2%, respectiv cu 6,4%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 7,8%. In luna aprilie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 11,4% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,7%, respectiv cu 22,6%. In luna aprilie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate reprezentau 70,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,6%, respectiv cu 15,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 11,9 ori, respectiv de 10,0 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,6% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 12,9 ori, respectiv de 12,1 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,5%, respectiv cu 0,4%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 90,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 2,5%, respectiv cu 1,5%.

Aprilie 2011 comparativ cu aprilie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,0%, respectiv cu 3,0%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 11,5%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 24,0%, respectiv cu 32,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,6%, respectiv cu 16,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 36,7%, respectiv cu 28,9%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut de 20,3 ori la numarul de capete sacrificate si de 16,4 ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 17,4%, respectiv cu 27,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 1,0%, respectiv cu 8,3%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...