Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna decembrie şi anul 2012

Autor: Ilie Stoianjoi, 7 februarie, 2013

În luna decembrie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări au crescut.

În anul 2012 comparativ cu anul 2011, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi păsări, iar la porcine, ovine şi caprine a crescut; greutatea acestora în carcasă a crescut la toate speciile.

Sacrificările de animale şi păsări

Decembrie 2012 comparativ cu decembrie 2011

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 5,1%, respectiv cu 8,9%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a crescut cu 8,3%, iar greutatea în carcasă acestora a scăzut cu 1,4%. În luna decembrie 2012, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o  pondere de 17,3% în totalul bovinelor sacrificate.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,4%, rescpectiv 4,4%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 25,5% în totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,9%, respectiv cu 16,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 65,7%, respectiv cu 77,6%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut cu 5,9%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 4,6%. Sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au avut o pordere 5,0% în totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,1%, respectiv cu 1,2%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri la numărul de păsări sacrificate cu 1,1%, iar greutătea lor în carcasă a scăzut cu 0,1%.

Anul 2012 comparativ cu anul 2011

Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 5,9%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 9,5%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 5,4%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 2,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,0%, respectiv cu 4,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut  cu 6,7%, respectiv cu 7,1% .

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 16,6%, respectiv cu 51,2%. Tăierile în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 49,7%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 45,4%.

Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,9%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 9,0% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 6,8% la greutatea în carcasă.(Biroul de Presă al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...