Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna iulie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna iulie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine si ovine si caprine, iar la porcine si pasari a crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari au crescut.

Iulie 2012 comparativ cu iunie 2012

Numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 12,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 3,6%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 22,2%, respectiv cu 16,3%. In luna iulie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 17,5% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 0,6%, respectiv cu 6,2%. In luna iulie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 88,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,6%, respectiv cu 7,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 37,7%, respectiv cu 31,7%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 4 ori, respectiv de 3 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 11,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 4,5%, respectiv cu 3,4%.

Iulie 2012 comparativ cu iulie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 11,3%, respectiv cu 13,0%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,0%, respectiv cu 8,6%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 1,5%, respectiv cu 0,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,0%, respectiv cu 17,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 0,8%, respectiv cu 10,4%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 5,6 ori, respectiv de 4,6 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,1%, respectiv cu 9,4%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 12,3%, respectiv cu 6,2%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...