Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna mai 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform INS, in luna mai 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine si ovine si caprine, iar la bovine si pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari au crescut.

Numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 8,1%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 22,2%, respectiv cu 31,6%. In luna mai 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 13,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 20,1%, respectiv cu 28,6%. In luna mai 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate a reprezentat 81,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 7,5%, respectiv cu 9,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 6,6 ori, respectiv de 4,4 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 10,9 ori, respectiv de 8,5 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 20,9%, respectiv cu 23,7%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 81,5% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 9,4%, respectiv cu 10,8%.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 5,8%, respectiv cu 17,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,3%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 11,9%, respectiv cu 14,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,6%, respectiv cu 4,2%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 33,9%, respectiv cu 44,4%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut de 2,2 ori la numarul de capete sacrificate si de 1,9 ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 24,6%, respectiv cu 22,9%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 13,0%, respectiv cu 14,5%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...