Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna martie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut.

Martie 2012 comparativ cu februarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 42,9%, respectiv cu 30,4%. In luna martie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%. In luna martie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 85,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,5%, respectiv cu 8,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3 ori, respectiv de 2,2 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 12,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 41 ori, respectiv de 26 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,2%, respectiv cu 28,8%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 78,2% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 9,9%, respectiv cu 10,0%.

Martie 2012 comparativ cu martie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 49,4%, respectiv cu 46,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,1%, respectiv cu 2,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,3%, respectiv cu 11,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,8%, respectiv cu 9,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut cu 0,3%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 4,7%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3,7ori, respectiv de 3,4 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 21,4%, respectiv cu 31,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,4%, respectiv cu 4,8%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Cargill isi extinde capacitatea mondiala de cereale
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit site-ului meatpoultry.com, ca raspuns al cererii pietei, Cargill si-a anuntat planurile de a-si extinde unitatea pentru cereale din Minetoba. Unitatea adaposteste efective de grau, canola, ovaz si orz, dupa cum informeaza compania. Extinderea va creste capacitatea de depozitare la 24 500 tone de la 14 500 tone. Reteaua de transport va...

Vesti bune de la aldis
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform tabloidului Cancan, Aldis a reusit sa-si plateasca o parte din datorii, firma inregistrand o oarecare crestere. Tabloidul relateaza ca un apropiat al Alinei Naghi i-a adus acesteia o Biblie in miniatura, de la o manastire. In noaptea in care a primit acest dar, Alina Naghi a avut un vis pe care l-a impartasit ulterior celor din jur: in vis...