Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna martie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut.

Martie 2012 comparativ cu februarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 42,9%, respectiv cu 30,4%. In luna martie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%. In luna martie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 85,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,5%, respectiv cu 8,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3 ori, respectiv de 2,2 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 12,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 41 ori, respectiv de 26 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,2%, respectiv cu 28,8%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 78,2% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 9,9%, respectiv cu 10,0%.

Martie 2012 comparativ cu martie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 49,4%, respectiv cu 46,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,1%, respectiv cu 2,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,3%, respectiv cu 11,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,8%, respectiv cu 9,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut cu 0,3%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 4,7%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3,7ori, respectiv de 3,4 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 21,4%, respectiv cu 31,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,4%, respectiv cu 4,8%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Cresc rezervele mondiale de carne de porc
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Ultimul sondaj al stocurilor de carne congelata in depozite, desfasurat de MA SUA, arata ca spre sfarsitul lunii iulie, rezervele totale de carne de vita, porc si pasare sunt in valoare de 2,206 miliarde de pd., ceea ce este cu 2,5% mai mult fata de acum un an si cu 2,1% mai mult fata de nivelele medii pentru ultimii cinci ani, informeaza...

Gordon prod va accentua promovarea produselor ready meal
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Societatea Gordon Prod S.R.L. a fost infiintata in anul 1993 cu capital 100% romanesc si a inceput activitatea in 1994 cu productia de lactate, trecand ulterior si la procesarea carnii. Gama de produse si capacitatea de productie au fost largite de la an la an tinand cont de interesul pietei fata de produsele marca Gordon. Datorita...