Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna martie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut.

Martie 2012 comparativ cu februarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 42,9%, respectiv cu 30,4%. In luna martie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%. In luna martie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 85,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,5%, respectiv cu 8,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3 ori, respectiv de 2,2 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 12,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 41 ori, respectiv de 26 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,2%, respectiv cu 28,8%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 78,2% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 9,9%, respectiv cu 10,0%.

Martie 2012 comparativ cu martie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 49,4%, respectiv cu 46,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,1%, respectiv cu 2,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,3%, respectiv cu 11,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,8%, respectiv cu 9,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut cu 0,3%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 4,7%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3,7ori, respectiv de 3,4 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 21,4%, respectiv cu 31,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,4%, respectiv cu 4,8%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Exportul in ue pune smithfield pe profit
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Vanzarile Smithfield Foods Romania au crescut cu 10%, la sfarsitul lunii iulie, de la 57,6 milioane de dolari, in perioada similara a anului trecut, la 63,5 milioane de dolari, iar subsidiara a raportat profit de aproape 5 milioane de dolari, anunta Wall Street. Smithfield Foods Romania a obtinut un profit operational de 4,9 milioane de dolari in...

Wolmart se mentine lider mondial la vanzarile de carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit FoodProductionDaily, gigantul american al retailului, Wolmart, se mentine lider mondial in vanzarea carnii si a preparatelor din carne, dupa ce, in trimestrul doi al acestui an a inregistrat un total al vanzarilor, la nivel mondial, la aceste sortimente de 113,5 miliarde de dolari Valoarea vanzarilor reprezinta o crestere de 4,5 %, fata...