Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna noiembrie 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna Noiembrie 2010, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine si a scazut la pasari; greutatea lor in carcasa a crescut la toate speciile, se arata intr-un comunicat al INS. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut la toate speciile.

Noiembrie 2010 comparativ cu octombrie 2010
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 5,7%, respectiv cu 0,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,3%, respectiv cu 11,1%. In luna noiembrie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 17,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 29,9%, respectiv cu 31,5%. In luna noiembrie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 62,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa in unitatile industriale specializate au crescut cu 9,0%, respectiv cu 9,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 45,9%, respectiv cu 41,3%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,3% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,3%, respectiv cu 12,6%.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 1,7%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 4,4%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 78,5% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut la numarul de pasari si la greutatea lor in carcasa cu 4,8%, respectiv cu 5,9%.

Noiembrie 2010 comparativ cu noiembrie 2009
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 21,3%, respectiv cu 17,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,2%, respectiv cu 16,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 38,3%, respectiv cu 38,5%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,1%, respectiv cu 12,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 64,5%, respectiv cu 65,3%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3,7 ori, respectiv de 2,8 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,1%, respectiv cu 2,5%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 4,8%, respectiv cu 5,5%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. Greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari sacrificate

In perioada noiembrie 2009 – noiembrie 2010, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...