Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificările de animale şi producţia de carne- februarie 2014

Autor: Meat MIlkjoi, 10 aprilie, 2014

În luna februarie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut. Comparativ cu luna februarie 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut.

Februarie 2014 comparativ cu ianuarie 2014

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,6%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,5%, respectiv cu 14,4%. În luna februarie 2014, sacrificările de bovine în unităţiile industriale specializate au avut o pondere de 23,7% din totalul bovinelor sacrificate.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 6,0%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 3,9%, respectiv cu 6,3%. Tăierile în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 40,0%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 3,8% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,9%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 91,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri la numărul de păsări sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora cu 2,7%, respectiv cu 3,3%.

 

Februarie 2014 comparativ cu februarie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 24,0%, respectiv cu 27,1%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante din punct de vedere al numărului, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 0,3%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,8%, respectiv cu 8,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,2%, respectiv cu 5,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,8%, respectiv cu 18,8%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 50,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 46,5%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,0%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 8,1% la numărul de păsări sacrificate şi cu 5,7% la greutatea în carcasă.

 

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada februarie 2013 – februarie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...