Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificările de animale şi producţia de carne în octombrie 2013

Autor: Meat MIlkmarți, 10 decembrie, 2013

În luna octombrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la ovine şi caprine, iar la bovine, porcine şi păsări au crescut;

Comparativ cu luna octombrie 2012, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, iar la păsări au crescut.

Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. În luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificărilor de bovine.

ins fdc
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 0,6%, respectiv cu 2,8%. În luna octombrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 8,2%. Tăierile în unităţile industriale specializate care au o pondere de 4,1% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut cu 28,6%, iar greutatea acestora în carcasă cu 19,8%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 16,0%, respectiv cu 17,0%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 80,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât ca număr de păsări sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 9,2%, respectiv cu 12,0%.

Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 16,7%, respectiv cu 26,5%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,6%, respectiv cu 18,1%.

ins2 fdcNumărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,1%, respectiv cu 13,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât ca număr de porcine sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 1,2%, respectiv cu 1,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 5,1%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,4%, respectiv cu 10,7%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 7,4%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,9%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 2,8%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.(Biroul de Presă al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...