Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificarile interne reduse cresc importurile sud-coreene de carne de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Importurile sud-coreene de carne de vita au crescut cu 21% fata de anul trecut, respectiv cu 21.575 de tone, scrie presa internationala. La cresterea importurilor au contribuit cererea in crestere dar si numarul mai mic al sacrificarilor de animale de pe piata interna.

Aceasta a insemnat vanzari mai bune atat pentru Australia cat si pentru Statele Unite. Daca importurile din Australia au crescut cu 17% dupa primele sapte luni ale anului, cu 11.648 tone, pana la 76.649 tone, cele americane au crescut cu 56%. Din America, in Coreea de Sud au ajuns 44.591 de tone de carne de vita.

In 2009, carnea de vita furnizata in Coreea de Sud din surse interne a reprezentat aproape 50% din carnea consumata, iar exporturile australiene au reprezentat 58% din totalul cantitatii procesate, urmate de cele din SUA, cu 26% si Noua Zeelanda, cu 15%.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...