Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile.

In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile. In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Noi soluții pentru deserturile lactate ”low fat”
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 23 februarie 2018

Întotdeauna, indiferent de categoria de consumatori la care ne referim, deserturile din lapte au fost un răsfăț. Însă, cu precădere pentru milenieni, dar și pentru celelalte grupe de amatori de astfel de delicii, grija pentru sănătate și dorința de a consuma un aliment care să le aducă beneficii a crescut de la an la an. De aici, și...

Parlamentul European a schimbat Normele privind comerțul on-line și off-line!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 februarie 2018

Comisia pentru Piața internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European (IMCO), a votat în adta de 22 februarie cu privire la ”Armonizarea normelor privind garanțiile și contractele de consum pentru vânzarea online și offline a bunurilor”.   Textul IMCO reflectă un compromis politic și armonizează durata...

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...