Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile.

In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile. In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...