Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile.

In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile. In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

În primele nouă luni, Carrefour Romania raportează vânzări de 1,5 miliarde de euro
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 noiembrie 2018

Carrefour România a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro, în creștere cu 8,3% la cursul de schimb constant, în primele nouă luni ale anului, după cum informează European Supermarket Magazine. În procente, vânzările pentru aceeași perioadă au crescut cu 4,8%.   Pentru prima dată, vânzările din România ale...

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...