Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile.

In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Sacrificarile si productia de carne in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate speciile. In anul 2011 comparativ cu anul 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut la pasari, iar la bovine, porcine si ovine si caprine au crescut.

Decembrie 2011 comparativ cu decembrie 2010
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 48,0%, respectiv cu 45,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa acestora a crescut cu 2,6%. In luna decembrie 2011, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 21,1% din totalul porcinelor sacrificate. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate a scazut cu 0,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 51,9%, respectiv cu 54,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat la numarul de capete sacrificate cat si la greutatea in carcasa de 1,9 ori, respectiv de 2,2 ori. Ponderea sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 1,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri, atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,9%, respectiv cu 11,3%.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 40,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2.3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 2,8%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,8%, respectiv cu 8,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut numeric cu 0,4% si cu 0,2% la greutatea in carcasa.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 17,8%, respectiv cu 47,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 5,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 6,8%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 3,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 2,1% la greutatea in carcasa.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Cârnații afumați și fierți de la „Fomică?”, într-un NOU ambalaj practic
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Cârnații de pui afumați și fierți marca „Fomică?”, brandul de preparate și semipreparate românești care se remarcă prin faptul că sunt fără aditivi, fără coloranți, fără conservanți, pot fi găsiți într-un nou ambalaj practic, care conține patru bucăți de cârnați vidați în atmosferă...

Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură: 36,2% față de2016
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat MADR) România acordă o atenție deosebită stimulării investițiilor și atragerii de fonduri europene pentru agricultură.   Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice locale din România, care și-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambițioase, cu impact...

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on innovation for a sustainable and healthy production, delivery, and consumption of food in cities”, Autori: Anja De Cunto, Cinzia...

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...