Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificările şi producţia de carne în aprilie

Autor: Ilie Stoianluni, 10 iunie, 2013

În luna aprilie 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile. Comparativ cu luna aprilie 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la porcine şi ovine şi caprine, la bovine a rămas constant, iar la păsări a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la porcine şi ovine şi caprine, iar la bovine şi păsări a crescut.

Aprilie 2013 comparativ cu martie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 53,1%, respectiv cu 73,5%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 33,3%, respectiv cu 20,9%. În luna aprilie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 16,0% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 30,3%, respectiv cu 28,2%. În luna aprilie 2013, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 84,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 20,5%, respectiv cu 18,3%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 4,4 ori, respectiv de 4,3 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 2,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 41,7%, respectiv cu 70,4%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 6,6%, respectiv cu 5,7%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări.

Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 6,6%, respectiv cu 7,0%.

Aprilie 2013 comparativ cu aprilie 2012

Numărul total de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 19,5%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 33,3%, respectiv cu 29,6%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 0,3%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,3%, respectiv cu 14,9%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 37,1%, respectiv cu 35,4%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 7,1%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 22,8%, respectiv cu 16,7%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 9,5%, respectiv cu 7,4%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.În perioada aprilie 2012 – aprilie 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...