Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sacrificările și producţia de carne în luna februarie 2013

Autor: Ilie Stoianmarți, 9 aprilie, 2013

În luna februarie 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine au crescut.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la porcine, ovine şi caprine şi păsări, iar la bovine a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la ovine şi caprine, iar la bovine, porcine şi păsări a crescut.

 Sacrificările de animale şi păsări

Februarie 2013 comparativ cu ianuarie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 6,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 6,2%. În luna februarie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,0% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,4%, respectiv cu 4,0%. În luna februarie 2013, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 82,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,6%, respectiv cu 13,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 42,3%,  respectiv cu 41,5%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 2,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au rămas constante, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 13,2%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 9,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 9,8%.

Februarie 2013 comparativ cu februarie 2012

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 2,0%, respectiv cu 6,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 28,6%, respectiv cu 26,3%.

Numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 1,9%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 4,0%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 2,0%, respectiv cu 8,0%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 8,2%, respectiv cu 6,3%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,0 ori, respectiv de 3,3 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 7,1%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 10,0%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 1,7%, respectiv cu 4,6%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. (Biroul de Presă al INS)

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...