Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sacrificările şi producţia de carne la 31 iulie 2013

Autor: Ilie Stoianluni, 9 septembrie, 2013

În luna iulie 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile. Comparativ cu luna iulie 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile.

Iulie 2013 comparativ cu iunie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 31,5%, respectiv cu 34,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasăau crescut cu 18,2%, respectiv cu 17,4%. În luna iulie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,3% din totalul sacrificărilor de bovine.

Productie carne 1Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 20,9%, respectiv cu 18,0%. În luna iulie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 78,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,2%, respectiv cu 5,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 5,7%, respectiv cu 9,1%. Tăierile în unităţile industriale specializate, au avut o pondere de 8,5% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de ovine şi caprine sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora de 2,5 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,6%, respectiv cu 12,7%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 10,6%, respectiv cu 9,9%.

Iulie 2013 comparativ cu iulie 2012

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,7%, respectiv cu 27,0%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2%, respectiv cu 10,0%.

Productie carne 2Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 27,4%, respectiv cu 22,3%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,1%, respectiv cu 10,9%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 57,3%, respectiv cu 46,0%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 4,1 ori, respectiv de 3,3 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,2%, respectiv cu 13,1%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,0%, respectiv cu 8,4%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.În perioada iulie 2012 – iulie 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.(Biroul de Presa al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...