Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Salamul de Sibiu, elogiat în presa italiană de specialitate

Autor: Ilie Stoianjoi, 4 octombrie, 2018

Iată că prezența la standurile târgului de delicatese de la Torino a Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu din România, reprezentați de doamna Carmen Gavrilescu (Angst-Salsi), în calitate de Președinte al asociatiei, și a domnului Mihai Bogoi (Cris-Tim), nu a rămas fără ecou.

 

Pe lângă miile de vizitatori care au avut ocazia să deguste acest produs românesc certificat IGP, Salamul de Sibiu s-a bucurat de atenția presei intaliene de specialitate.

 

Astfel, în articolul cu titlul ”Salam de Sibiu, un insaccato dalle radici italiane” (Salamul de Sibiu, un produs cu rădăcini italiene), publicat de revista EG News-Giornale de eno-gastronomia e turismo, se amintește de începuturile producției de crud-uscate, în anul 1910, de către italianul imigrant în Transilvania, Filippo Dozzi, dar și despre succesul pe care aceste mezeluri l-au avut încă de la început, atât în provinciile românești, cât și în țări ale Europei Centrale.

 

Autoarea articolului, Piera Genta, nu a omis să omagieze companiile din România care duc azi mai departe tradiția începută de familia Dozzi: Angst, Agricola Bacău, Cris-Tim, Aldis, Scandia și Reinert.

 

Un spațiu generos, în articol, a fost rezervat evidențierii calităților de excepție ale Salamului de Sibiu, sub toate aspectele (materie primă, gust, aromă, tehnologie, termene de valabilitate etc.), dar și faptului că ambasadorul italian al produsului vedetă al sectorului de procesare a cărnii din România, maestrul bucătar italian Guido Perino, l-a omagiat, la rându-I, în cadrul unei mese, pe jumătate festive, pe jumătate informative, găzduită de restaurantul Casa Amellie, din Torino, eveniment la care au participat foarte mulți invitați din Italia dar și din alte țări ale Europei.

 

Se cuvine, la rându-ne, să felicităm întreaga echipă care a participat la târgul de la Torino, asociația care îi reunește, dar și pe cele șase companii producătoare de Salam de Sibiu, pecare ne face plăcere să le reamintim: Angst, Agricola Bacău, Cris-Tim, Aldis, Scandia și Reinert.

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia
Autor: meatmilk  /   joi, 25 octombrie 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.   Proiectul,...

IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat)  O nouă sală de expoziții, un aspect optimizat, un spațiu de expunere mai mare și înregistrări de la toți liderii de piață - acestea sunt semnele pozitive ale ediției celui mai mare târg al Industriei mondiale a Cărnii, IFFA 2019.   În acest fel, Industria demonstrează un angajament ferm față de cel mai...