Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salamul de Sibiu va fi protejat pe piața internațională

Autor: Meat MIlkvineri, 11 iulie, 2014

(Agerpres) Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibăneşti, branza din Marginimea Sibiului şi novacul afumat, de Ţara Bârsei, vor fi protejate de Uniunea Europeană. Aceste produse româneşti vor primi denumirea de „origine protejată” şi vor putea fi produse doar pe teritoriul ţării noastre, şi exclusiv în anumite zone. Producătorii susţin că protejarea originii este bună, deoarece în prezent, salamul de Sibiu e fabricat şi de maghiari.

Uniunea Europeană va proteja acum acest produs, dar numai pe cel făcut după reţeta veche. Adică să aiba 75% carne de porc matur, 23% grasime tare şi restul, condimente. Aşa vom scapa, de falsuri.

„Din ce în ce mai mult apare un salam care imită. Sau vopsit, sau mucegăit, care se vinde la preţuri mai reduse şi care imita, dar vag de tot, gustul salamului de Sibiu”, a explicat Sorin Minea, preşedintele patronatelor din industria alimentară, Romalimenta.

Tot de la Bruxelles vom primi certificare şi pentru telemeaua de Ibaneşti. Aceasta va putea fi produsă doar în trei localităţi din Mureş şi trebuie să fie conservată în saramura extrasă din făntăna cu apă săratăa de la Orsova, care o face unică. Pe lista trimisă la UE cu şanse mari de a deveni produs protejat se afla si telemeaua din marginimea Sibiului, dar şi novacul afumat din Ţara Bârsei.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...