Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salamul de Sibiu, vedetă la Bruxelles

Autor: Meat MIlkmarți, 19 iulie, 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat la Bruxelles, în 15 şi 18 iulie 2016, la sediul Reprezentanței Permanente a României, la două evenimente de promovare a produselor alimentare românești.

 

Ţara noastră are o tradiție culinară bogată, vinuri de calitate foarte bună și a înregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejată (DOP) și Indicaţie Geografică Protejată (IGP) pe care ne dorim să le facem cunoscute şi la nivel internaţional. Pentru aceasta, evenimentele organizate la Bruxelles au ca scop promovarea produselor românești în rândul omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană precum și în rândul românilor din instituțiile europene.

 

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sprijină Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles prin punerea la dispoziţie a experţilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative și de vinuri, alături de materiale promoționale de la companiile producătoare care doresc să se implice în acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute. Totodată, doresc să îi îndemn pe cât mai mulţi să identifice şi alte produse pentru care să aplice în vederea obţinerii protecţiei la nivel european”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

 

De asemenea, ministrul a reiterat faptul că toţi producătorii care intenţionează să aplice pentru obţinerea protecţiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, asigurându-i de totala sa deschidere şi implicare în acest demers.

 

MADR a asigurat prezentarea schemelor de calitate româneşti care au fost înregistrate în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate al Comisiei Europene – Magiun de prune de Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP) şi Telemea de Ibăneşti (DOP).

 

Pe lângă produsele româneşti protejate la nivel european, a fost prezentat şi produsul Cârnaţi de Pleşcoi, reprezentativ din zona Buzăului, pentru care România a depus cererea luna aceasta dar şi alte produse tradiţionale înregistrate pe schema naţională – zacuscă de vinete, zacuscă de fasole, povidlă de Blagesti, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de cireşe negre, de gutui, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei.

 

Totodată au fost oferite spre degustare specialităţii de salamuri, cârnaţi, specialităţi ca ghiudem, babic, sortimente diverse de caşcaval cu piper, ardei, afumat şi neafumat, dar şi dulcețurile din gama Topoloveanca. Vizitatorii au avut ocazia să cunoască şi Țuică Zetea de Medieșu Aurit dar şi sortimente de vinuri albe, roze şi roşii, produse cu Indicaţie Geografică Protejată.

Alimentaria 2018, un hub al inovației
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 martie 2018

În perioada 16-19 aprilie 2018, la Barcelona, cel mai mare târg al momentului, dedicat Industriei alimentare mondiale, își va deschide porțile pentru sutele de mii de vizitatori. Cum am amintit în informările noastre anterioare, revista Meat.Milk va fi prezentă la eveniment, urmând să transmită în timp real desspre activitățile care...

La Anuga FoodTec vor expune peste 1.700 de companii
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 februarie 2018

Anuga FoodTec, cel mai mare târg mondial dedicat tehnologiei destinate Industriei alimentare își va deschide porțile în perioada 20-23 martie 2018 la Koln. La eveniment vor expune peste 1700 de companii din întreaga lume care își vor prezenta ultimele tehnologii de procesare, ambalare, materii prime, soluții de retail și catering...