Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salbac-Agricola vrea să delisteze Comcereal Bacău

Autor: Meat MIlkvineri, 8 august, 2014

Consiliul de administraţie al Comcereal Bacău (simbol CMBC) propune acţionarilor retragerea de la tranzacţionarea valorilor mobiliare de pe Bursa de Valori Bucureşi şi transformarea societăţii într-una de tip închis, conform unui convocator transmis BVB, informeaza cotidianul Bursa.

La întrunirea adunării generale extraordinare a acţionarilor, convocată pentru începutul lunii septembrie, urmează să fie supuse spre aprobare un raport întocmit de un expert autorizat, care să stabilească preţul pe acţiune care urmează să fie achitat în cazul retragerii acţionarilor, şi procedurile de retragere a acţionarilor care nu sunt de acord cu delistarea.

Principalii acţionari ai Comcereal Bacău sunt Salbac SA, cu 50,3% din acţiuni, şi Romconstructor SA, cu 10,6% din acţiuni. Restul titlurilor, respectiv 39%, sunt deţinute de alţi acţionari. Titurile companiei au fost tranzacţionate ultima oară în luna iunie, la preţul de 0,1200 de lei/titlu.

Salbac, acţionarul majoritar al CMBC, face parte din grupul Agricola Internaţional, fiind divizia care produce mezeluri.
Potrivit datelor raportate recent de grupul condus de Grigore Horoi, vânzările cumulate la categoria preparatelor din carne realizate de Salbac au crescut valoric, în primele şase luni ale acestui an, cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în condiţiile unor cantităţi totale constante.

Comcereal Bacău se ocupă cu comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,7 milioane de lei şi un profit de 7.719 de lei. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...