Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salonul international fabrica de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de publicitate infoALIMENT, detinatorul celui mai mare portofoliu de colaboratori din industria alimentara din Romania, organizeaza in perioada 19-23 octombrie 2011, in colaborare cu Romexpo, Salonul International Fabrica de Carne. Partenerul oficial al Salonului este prestigiosul producator Angst, iar sponsor oficial este Ion Mos.

Dedicata specialistilor din industria de procesare a carnii, manifestarea expozitionala se doreste a fi un moment de referinta in calendarul expozitional de profil, reprezentand pentru companiile care activeaza in domeniu o excelenta platforma de comunicare si, totodata, o foarte buna ocazie de a identifica noi oportunitati pentru dezvoltarea unui business de succes.

In cadrul Salonului, cele peste o suta de firme din tara si strainatate care sunt asteptate sa participe cu standuri proprii vor avea ocazia sa isi expuna produsele si serviciile in sectiunile special destinate lor, dupa cum urmeaza:

La nivelul 0 al Pavilionului central:
• Masini si utilaje pentru procesarea carnii rosii, a carnii de pui si a pestelui.
• Utilaje si echipamente de cantarire, ambalare si etichetare.
• Echipamente de abatorizare.
• Dotari si accesorii pentru transarea carnii.
• Piese de schimb.
• Echipamente de lucru si protectie.
• Produse de unica folosinta.
• Articole de igiena tehnica din inox.
• Imbracaminte specifica si consultanta.
• Solutii pentru dozarea si procesarea lichidelor.
• Echipamente de frig.

La nivelul 4.50 (primul inel al Pavilionului central):
• Producatori si procesatori de preparate din carne si peste.
• Materii prime, aditivi, condimente.
• Carmangerii si macelarii.
• Servicii de consultanta, analiza si laborator.
• Companii din retail.
• Logistica si distributie.
• Igiena si curatenie.
• Producatori traditionali (standuri cu vanzare)

La nivelul 7.70:
• Media.
• Asociatii.

Pe tot parcursul Salonului International Fabrica de Carne vor avea loc prezentari si demonstratii de tehnologii, prezentari de produse si degustari, workshopuri organizate de firmele expozante, cu sprijinul infoALIMENT si al revistei Fabrica de Carne-FDC.

SIMPOZIONUL SALONULUI FABRICA DE CARNE
Cautand sa vina in sprijinul companiilor care activeaza in industria de procesare a carnii, agentia infoALIMENT si revista Fabrica de Carne-FDC vor organiza in data de 20 octombrie 2011, in cadrul Salonului International Fabrica de Carne, un simpozion dedicat temelor de interes din domeniu.

Tema intai, 10,30-12,30: Industria carnii din Romania – Stare de fapt si perspective
• Parteneriatul producator-autoritate trebuie sa functioneze. Speaker: Mihai Visan, Director Executiv al Federatiei Romalimenta.
• Nivel tehnologic. Ishida, prezentare de utilaje.
• Schimbarea la fata a tuturor ambalajelor: noua lege europeana a etichetarii. Speaker: Cristian Popa, Msc. Food Regulatory Affairs.
• Calitate versus pret. Angst, prezentare de brand.

Tema a doua, 13-15: Desfacerea produselor de carne, terenul razboiului perpetuu
• Cine a pierdut si cine a castigat pe timp de criza. Speaker: Constantin Hutuleac, Director General al BHJ Romania.
• Ranjetul cinic al pietei negre. Speaker: Sorin Minea, Presedinte CA-Angst.
• Greutatea fixa. Marel, prezentare de tehnologii si echipamente.
• Siguranta alimentului. Ion Mos, prezentare de produs: Fumispor.

Tema a treia, 15,30-17,30: Siguranta, calitate, profit, incredere
• ªtampila ovala si siguranta produsului. Speaker: Sergiu Meica, Directorul Departamentului pentru Asigurarea Calitatii-Cris-Tim.
• Informatizarea, solutie in beneficiul sustenabilitatii si trasabilitatii produselor romanesti. Prezentari: Marel (INNOVA)/ BITSoftware.
• Culturi de bioprotectie. Prezentare Chr. Hansen

Fiecare set de comunicari va fi urmat de serii de dezbateri libere, iar ziua de simpozion se va inceheia cu un cocktail oferit tuturor participantilor de infoALIMENT si revista Fabrica de Carne-FDC.

Parteneri media de prestigiu
Alaturi de Angst, partenerul oficial al Salonului International Fabrica de Carne si al sponsorului oficial Ion Mos, infoALIMENT a incheiat conventii de parteneriate media cu cele mai importante asociatii patronale din industria alimentara din Romania, precum si cu importante canale media.

Astfel, organizarea manifestarii expozitionale se va bucura de suportul Federatiei Patronale Romalimenta, in cadrul careia este afiliata si Asociatia Romana a Carnii, de sustinerea Patronatului Roman al Carnii de Porc, al postului de radio Antena satelor, Agrias.ro, Gazeta de agricultura, Progresiv-revista de retail, Gastro Media, Practic in bucatarie, Secretele bucatariei, Business Press si Carticica de bucate.

Principalul sustinator, Romalimenta, este organizatia reprezentativa a industriei alimentare care grupeaza atat asociatii si patronate ale diferitelor sub-sectoare, cat si mari procesatori, firme individuale cu capital romanesc, mixt sau strain. Romalimenta reuneste peste 1000 de companii din industria alimentara in care isi desfasoara activitatea cca 100.000 de angajati. Membri Romalimenta sunt permanent preocupati de nevoia de a asigura o calitate crescuta a produselor alimentare, de necesitatea desfacerii lor catre populatie in conditii de igiena, siguranta, cu respectarea principiilor protectiei mediului, precum si de aspectele privind nutritia si starea generala de sanatate a consumatorillor, avand ca misiune dezvoltarea de actiuni care sa contribuie la intarirea, cresterea si succesul pe termen lung al membrilor sai.

Cele mai noi produse de la Angst
Firma Angst, partenerul oficial al manifestarii, va expune cele mai noi produse. Companie romano-elvetiana, Angst produce preparate din carne, oferind consumatorilor specialitati de inalta calitate. Toate produsele Angst sunt realizate avand in vedere procuparea pentru o alimentatie sanatoasa. Fabrica produce preparate din carne de porc, vita, pasare si oaie. Retetele intrebuintate sunt in mare parte traditionale dar si internationale. Grupul Angst Romania include fabrica de preparate din carne din Buftea, o unitate de productie pentru produse crud-uscate Salsi si fabrica de produse lactate, Swissland.

Nume de referinta in industria alimentara din Romania, Angst confirma zi de zi cuvintele lui Urs Angst, acela care a afirmat: Cand am inceput, am vrut sa fim numarul 1 in Romania, dar nu numarul 1 in cantitate, ci numarul 1 in calitate. Cred ca am reusit acest lucru.

Ion Mos va propune solutii complete pentru industria carnii
Binecunoscuta ca furnizor de amestecuri de ingrediente performante pentru productia celor mai delicioase mezeluri, Ion Mos utilizeaza cele mai moderne tehnologii.

Astfel, solutiile Helmut Grun sunt dezvoltate si testate in Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Bucuresti, in timp ce implementarile industriale specifice sunt realizate de o echipa profesionista de tehnologi.

Aplicarea regulilor stricte de confidentialitate in munca de zi cu zi asigura increderea partenerilor, esentiala in activitatea companiei, intarind principiile sintetizate de Directorul General Eugen Caragui: Misiunea noastra este aceea de a raspunde nevoilor clientilor, comercializand ingrediente si solutii capabile sa optimizeze procesele si sa le furnizeze valoare suplimentara.


Solutii si tehnologii de ultima generatie prin Debitron Termo
Distribuitor de prim rang pe piata din Romania, Debitron Termo actioneaza ca partener tehnic si comercial pe piata autohtona pentru diferite firme producatoare din Germania, Danemarca, Austria, Cehia, oferind solutii moderne companiilor care opereaza in productia de carne sau industria de procesare a carnii. Astfel, la standul firmei vor fi expuse cele mai noi utilaje care, cu siguranta, vor starni interesul vizitatorilor.

Avantajele colaborarii cu Debitron Termo sunt: livrare la cheie, inceperea imediata a productiei, mari beneficii economice, standarde inalte de igiena, flexibilitate. Abatoarele si echipamentele furnizate de Debitron Termo sunt destinate procesarii carnii de oaie, vita, porc, strut etc.


Weber va participa la Saloanele Internationale organizate de infoALIMENT
Companie de nivel mondial, Weber produce linii de feliere de inalta performanta si o mare varietate de masini de desoricat, de depielitat si masini de gheata. Fondata in 1981, Weber opereaza 3 fabrici in Germania precum si un centru in SUA, North American Technology Center, o filiala in Franta si un centru de service in Olanda, precum si filialele recent inaugurate, in Polonia, Cehia, Romania si Federatia Rusa.

Portofoliul de produse Weber face posibila asamblarea unei linii complete de feliere, datorita componentelor high-tech, cum ar fi cantare, scanere de volum, si alte module care maximizeaza capacitatea liniei si profitul clientului.

Linde Gas-Romania, solutii energetice la indemana tuturor
Salonul Fabrica de Carne va fi gazda grupului Linde Gaz, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze industriale, gaze de proces si gaze speciale din Romania, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai profitabile firme de engineering.

Produsele si serviciile Linde se regasesc in aproape toate sectoarele industriale, in peste 100 de tari. Linde Gas a intrat pe piata de gaze tehnice din Romania in 1996, formand o societate mixta impreuna cu UMT.

Acoperirea nationala garanteaza livrari prompte si sigure celor peste 10.000 clienti, in toate locatiile acestora si la orice volum necesar.

In Top 100 al celor mai valoroase companii din 2010, Linde Gas ocupa pozitia 69 cu o valoare de 186 mil. euro.


Echipamente de lucru specifice, de la Dispo Trading
In anul in care firma sarbatoreste zece ani de activitate, Dispo Trading si-a dovedit cu prisosinta profesionalismul si flexibilitatea in fata partenerilor de afaceri, raspunzand de fiecare data cu promptitudine solicitarilor.

Productia Dispo Trading vizeaza in principal uniformele de lucru si costumele pentru infustria alimentara, bonete, pantaloni, sorturi.

Totodata, firma importa si distribuie manusi de vinil, manusi de menaj, halate de laborator, halate de protectie etc.

Produsele Dispo Trading SRL sunt comercializate sub marca Missena.

Noua conferință Global GAP se adresează în primul rând fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 6 februarie 2017

“LANȚUL  ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBAL G.A.P. A doua ediţie a conferinţei Global G.A.P. în România   Compania de consultanţă INAQ Consulting, în parteneriat cu proprietarul standardelor GLOBAL G.A.P.,va organiza in ziua de 24  februarie 2017, la orele...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica...