Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne cu trichineloza la Sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) DSV-SA Sibiu a confirmat, luni, un caz de trichineloza la un porc, diagnostic stabilit initial de medicul veterinar din Micasasa.

„Un porc sacrificat in gospodaria unui cetatean cu domiciliul in comuna Micasasa a fost diagnosticat cu trichineloza. In urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali s-a constatat ca animalul a fost crescut in gospodaria respectiva si nu s-a consumat carne provenita de la acesta inainte de examenul care a confirmat boala”, se arata intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii veterinari au confiscat intreaga cantitate de carne si organe, respectiv 210 kilograme, carnea urmand sa fie distrusa la incineratorul de la DSVSA Sibiu.
In judetul Sibiu, in cursul lunii noiembrie, au fost examinati 233 de porci domestici si 61 de mistreti recoltati in campania de vanatoare.

In cursul acestui an, au mai fost examinati 24.161 de porci sacrificati in abatoare autorizate, 1.973 de porci sacrificati in gospodariile populatiei si 312 mistreti recoltati in campania de vanatoare, fiind bolnav de trichineloza un singur mistret in cursul lunii februarie.

Conform sursei citate, in perioada sarbatorilor de iarna, in judetul Sibiu se estimeaza sacrificarea a 12.000 – 13.000 de porci.

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...