Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne cu trichineloza la Sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) DSV-SA Sibiu a confirmat, luni, un caz de trichineloza la un porc, diagnostic stabilit initial de medicul veterinar din Micasasa.

„Un porc sacrificat in gospodaria unui cetatean cu domiciliul in comuna Micasasa a fost diagnosticat cu trichineloza. In urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali s-a constatat ca animalul a fost crescut in gospodaria respectiva si nu s-a consumat carne provenita de la acesta inainte de examenul care a confirmat boala”, se arata intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii veterinari au confiscat intreaga cantitate de carne si organe, respectiv 210 kilograme, carnea urmand sa fie distrusa la incineratorul de la DSVSA Sibiu.
In judetul Sibiu, in cursul lunii noiembrie, au fost examinati 233 de porci domestici si 61 de mistreti recoltati in campania de vanatoare.

In cursul acestui an, au mai fost examinati 24.161 de porci sacrificati in abatoare autorizate, 1.973 de porci sacrificati in gospodariile populatiei si 312 mistreti recoltati in campania de vanatoare, fiind bolnav de trichineloza un singur mistret in cursul lunii februarie.

Conform sursei citate, in perioada sarbatorilor de iarna, in judetul Sibiu se estimeaza sacrificarea a 12.000 – 13.000 de porci.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...