Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne cu trichineloza la Sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) DSV-SA Sibiu a confirmat, luni, un caz de trichineloza la un porc, diagnostic stabilit initial de medicul veterinar din Micasasa.

„Un porc sacrificat in gospodaria unui cetatean cu domiciliul in comuna Micasasa a fost diagnosticat cu trichineloza. In urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali s-a constatat ca animalul a fost crescut in gospodaria respectiva si nu s-a consumat carne provenita de la acesta inainte de examenul care a confirmat boala”, se arata intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii veterinari au confiscat intreaga cantitate de carne si organe, respectiv 210 kilograme, carnea urmand sa fie distrusa la incineratorul de la DSVSA Sibiu.
In judetul Sibiu, in cursul lunii noiembrie, au fost examinati 233 de porci domestici si 61 de mistreti recoltati in campania de vanatoare.

In cursul acestui an, au mai fost examinati 24.161 de porci sacrificati in abatoare autorizate, 1.973 de porci sacrificati in gospodariile populatiei si 312 mistreti recoltati in campania de vanatoare, fiind bolnav de trichineloza un singur mistret in cursul lunii februarie.

Conform sursei citate, in perioada sarbatorilor de iarna, in judetul Sibiu se estimeaza sacrificarea a 12.000 – 13.000 de porci.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...