Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne cu trichineloza la Sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) DSV-SA Sibiu a confirmat, luni, un caz de trichineloza la un porc, diagnostic stabilit initial de medicul veterinar din Micasasa.

„Un porc sacrificat in gospodaria unui cetatean cu domiciliul in comuna Micasasa a fost diagnosticat cu trichineloza. In urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali s-a constatat ca animalul a fost crescut in gospodaria respectiva si nu s-a consumat carne provenita de la acesta inainte de examenul care a confirmat boala”, se arata intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii veterinari au confiscat intreaga cantitate de carne si organe, respectiv 210 kilograme, carnea urmand sa fie distrusa la incineratorul de la DSVSA Sibiu.
In judetul Sibiu, in cursul lunii noiembrie, au fost examinati 233 de porci domestici si 61 de mistreti recoltati in campania de vanatoare.

In cursul acestui an, au mai fost examinati 24.161 de porci sacrificati in abatoare autorizate, 1.973 de porci sacrificati in gospodariile populatiei si 312 mistreti recoltati in campania de vanatoare, fiind bolnav de trichineloza un singur mistret in cursul lunii februarie.

Conform sursei citate, in perioada sarbatorilor de iarna, in judetul Sibiu se estimeaza sacrificarea a 12.000 – 13.000 de porci.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...