Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SAnAtate: In mehedinti se desfasoara actiuni de prevenire a raspandirii rabiei

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Agerpres) In judetul Mehedinti, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a demarat o actiune de prevenire a raspandirii rabiei de la vulpi la celelalte animale salbatice, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea.

In acest sens, medicii veterinari din teritoriu au distribuit 1.277 de momeli vaccinale lucratorilor silvici, asociatiilor de vanatoare si pescuit si celorlalti proprietari de fonduri de vanatoare din Mehedinti pentru a le amplasa la vizuina vulpilor.

Rabia (turbarea – n.r.) este un virus dezvoltat in saliva mamiferelor infectate si se transmite foarte usor. Perioada de incubatie a acestuia este variabila si poate dura, in general, intre doua si opt saptamani. Prin aceste tratamente speram sa limitam cazurile de raspandire a rabiei la oameni si animalele domestice, a precizat Ganea.

Reprezentanta DSVSA Mehedinti a mai aratat ca animalele purtatoare ale virusului si raspunzatoare de transmiterea lui sunt vulpile, lupii, cainii salbaticiti si uneori pisicile fara stapan din zonele rurale.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

SAnAtate: In mehedinti se desfasoara actiuni de prevenire a raspandirii rabiei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) In judetul Mehedinti, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a demarat o actiune de prevenire a raspandirii rabiei de la vulpi la celelalte animale salbatice, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea.

In acest sens, medicii veterinari din teritoriu au distribuit 1.277 de momeli vaccinale lucratorilor silvici, asociatiilor de vanatoare si pescuit si celorlalti proprietari de fonduri de vanatoare din Mehedinti pentru a le amplasa la vizuina vulpilor.

Rabia (turbarea – n.r.) este un virus dezvoltat in saliva mamiferelor infectate si se transmite foarte usor. Perioada de incubatie a acestuia este variabila si poate dura, in general, intre doua si opt saptamani. Prin aceste tratamente speram sa limitam cazurile de raspandire a rabiei la oameni si animalele domestice, a precizat Ganea.

Reprezentanta DSVSA Mehedinti a mai aratat ca animalele purtatoare ale virusului si raspunzatoare de transmiterea lui sunt vulpile, lupii, cainii salbaticiti si uneori pisicile fara stapan din zonele rurale.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...