Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Sancțiuni pentru nerespectarea cerințelor de export pentru bovine în Israel

Autor: meatmilkjoi, 13 aprilie, 2017

Redeschiderea exportului de ovine şi bovine în Israel, începând cu data de 28 martie, s-a realizat ca urmare a măsurilor ferme întreprinse de ANSVSA, cu scopul de a remedia neconformităţile semnalate de autorităţile israeliene şi de a garanta respectarea şi menţinerea cerinţelor şi standardelor solicitate de importatori.

 

Planul de măsuri include controale inopinate şi acţiuni imediate în cazul sesizării unor nereguli în desfăşurarea exportului de ovine şi bovine în Israel.

 

O acţiune în acest sens a avut loc în data de 9 aprilie şi a fost declanşată de abaterile constatate de inspectorii sanitari veterinari în portul Midia-Năvodari, la un lot de 600 de bovine care urma să fie exportat către Israel. În consecinţă, lotul respectiv de animale a fost returnat către exploataţia de origine din judeţul Bihor.

 

Conducerea Autorităţii a dispus directorului general al Direcţiei Generale de Control Oficial deplasarea în judeţul Bihor, la exploataţia de bovine autorizată pentru export pentru a realiza o anchetă privind cauzele care au condus la returnarea celor 600 de bovine.

În urma verificărilor întreprinse s-au constatat următoarele neconformităţi:

 

O parte dintre animale aveau vârsta mai mare decât cea stabilită ca şi cerinţă  (12 luni)

Pentru o parte dintre animalele cărora li se adminstraseră antibiotice şi substanţe antiparazitare (cerinţă a părţii israeliene) nu a fost respectat timpul de aşteptare de 7 zile.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, s-a aplicat o amendă contravenţională de 40.000 de lei și s-a suspendat activitatea de export a exploatației respective.

De asemenea, la DSVSA Bihor are loc o anchetă cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile medicii veterinari implicaţi în derularea acestui export.

Serviciul Comunicare

ARC: Exporturile dictează prețul cărnii de porc
Autor: meatmilk  /   luni, 3 aprilie 2017

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.   Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12%  mai mare față de 2015.   Dacă ne...

România reia exportul de ovine și bovine către Israel
Autor: meatmilk  /   miercuri, 29 martie 2017

(Comunicat) Începând cu data de 28 martie, România a reluat exportul de ovine și bovine către Israel. ANSVSA a fost informată oficial, astăzi, de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră.   Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de...