Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Sancțiuni pentru nerespectarea cerințelor de export pentru bovine în Israel

Autor: meatmilkjoi, 13 aprilie, 2017

Redeschiderea exportului de ovine şi bovine în Israel, începând cu data de 28 martie, s-a realizat ca urmare a măsurilor ferme întreprinse de ANSVSA, cu scopul de a remedia neconformităţile semnalate de autorităţile israeliene şi de a garanta respectarea şi menţinerea cerinţelor şi standardelor solicitate de importatori.

 

Planul de măsuri include controale inopinate şi acţiuni imediate în cazul sesizării unor nereguli în desfăşurarea exportului de ovine şi bovine în Israel.

 

O acţiune în acest sens a avut loc în data de 9 aprilie şi a fost declanşată de abaterile constatate de inspectorii sanitari veterinari în portul Midia-Năvodari, la un lot de 600 de bovine care urma să fie exportat către Israel. În consecinţă, lotul respectiv de animale a fost returnat către exploataţia de origine din judeţul Bihor.

 

Conducerea Autorităţii a dispus directorului general al Direcţiei Generale de Control Oficial deplasarea în judeţul Bihor, la exploataţia de bovine autorizată pentru export pentru a realiza o anchetă privind cauzele care au condus la returnarea celor 600 de bovine.

În urma verificărilor întreprinse s-au constatat următoarele neconformităţi:

 

O parte dintre animale aveau vârsta mai mare decât cea stabilită ca şi cerinţă  (12 luni)

Pentru o parte dintre animalele cărora li se adminstraseră antibiotice şi substanţe antiparazitare (cerinţă a părţii israeliene) nu a fost respectat timpul de aşteptare de 7 zile.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, s-a aplicat o amendă contravenţională de 40.000 de lei și s-a suspendat activitatea de export a exploatației respective.

De asemenea, la DSVSA Bihor are loc o anchetă cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile medicii veterinari implicaţi în derularea acestui export.

Serviciul Comunicare

Rusia va ataca în forță piața mondială a cărnii de porc
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 6 iulie 2017

Industria cărnii de porc din Rusia susține că producția sa internă este în plină expansiune și poate atinge 4,2 milioane de tone în acest an, de la 3,5 milioane de tone în 2016. Dacă aceste previziuni sunt îndeplinite, 2017 ar fi cel mai puternic an pentru producția de carne de porc din Rusia, din ultimii 25 de ani.   Un...

Danone lansează campania și sloganul ”One Planet, One Health”
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 5 iulie 2017

Concomitent cu o nouă campanie publicitară, Danone va lansa o nouă semnătură de companie, care reflectă viziunea sa asupra faptului că sănătatea umană este legată și interdependentă de sănătatea planetei.   ”One Planet, One Health” este un apel adresat tuturor consumatorilor și tuturor celor care au o miză în...