Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Saptamana veterinara la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Managementul crizei pe lantul alimentar a fost subiectul din acest an al Conferintei UE din cadrul Saptamanii Veterinare de la Bruxelles, de pe 18 si 19 mai, anunta agroazi.ro. Peste 400 de reprezentanti guvernamentali, ai industriei alimentare si ai asociatiilor de veterinari au participat la acest eveniment.

In prima zi, conferinta s-a concentrat pe impactul politic, social si economic al crizelor in lantul alimentar si rolul veterinarilor in managementul unor astfel de crize. De asemenea, a examinat si studii de caz specifice, precum raspunsul UE la epidemiile de gripa aviara din 2005 si 2006, contaminarea cu dioxina a porcilor din Irlanda in 2008 si criza carnii din Germania, care s-a dovedit a fi nepotrivita consumului uman in 2006.

A doua zi participantii au discutat despre situatia febrei aftoase din Marea Britanie, la 10 ani de la izbucnirea majora a epidemiei in aceasta tara, diferite aspecte ale vaccinarii animalelor pentru combaterea bolilor si implicarea fermierilor in prevenirea si gestiunea crizelor.

In afara de Conferinta, organizatorii au amplasat un stand pe esplanada de la Berlaymont Building, in Bruxelles. Standul a prezentat rolul veterinarilor si afost gandit ca si un instrument educational cu care sunt vizati copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. El contine ecrane interactive si gazduieste concursuri de desenat si jocuri inovative despre rolul veterinarilor si importanta sanatatii si bunastarii animalelor. Evenimentele de celebrare a Saptamanii Veterinare nu au loc numai in Bruxelles, ci si in intreaga Uniune.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...