Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Saptamana veterinara la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Managementul crizei pe lantul alimentar a fost subiectul din acest an al Conferintei UE din cadrul Saptamanii Veterinare de la Bruxelles, de pe 18 si 19 mai, anunta agroazi.ro. Peste 400 de reprezentanti guvernamentali, ai industriei alimentare si ai asociatiilor de veterinari au participat la acest eveniment.

In prima zi, conferinta s-a concentrat pe impactul politic, social si economic al crizelor in lantul alimentar si rolul veterinarilor in managementul unor astfel de crize. De asemenea, a examinat si studii de caz specifice, precum raspunsul UE la epidemiile de gripa aviara din 2005 si 2006, contaminarea cu dioxina a porcilor din Irlanda in 2008 si criza carnii din Germania, care s-a dovedit a fi nepotrivita consumului uman in 2006.

A doua zi participantii au discutat despre situatia febrei aftoase din Marea Britanie, la 10 ani de la izbucnirea majora a epidemiei in aceasta tara, diferite aspecte ale vaccinarii animalelor pentru combaterea bolilor si implicarea fermierilor in prevenirea si gestiunea crizelor.

In afara de Conferinta, organizatorii au amplasat un stand pe esplanada de la Berlaymont Building, in Bruxelles. Standul a prezentat rolul veterinarilor si afost gandit ca si un instrument educational cu care sunt vizati copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. El contine ecrane interactive si gazduieste concursuri de desenat si jocuri inovative despre rolul veterinarilor si importanta sanatatii si bunastarii animalelor. Evenimentele de celebrare a Saptamanii Veterinare nu au loc numai in Bruxelles, ci si in intreaga Uniune.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...