Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Saptamana veterinara la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Managementul crizei pe lantul alimentar a fost subiectul din acest an al Conferintei UE din cadrul Saptamanii Veterinare de la Bruxelles, de pe 18 si 19 mai, anunta agroazi.ro. Peste 400 de reprezentanti guvernamentali, ai industriei alimentare si ai asociatiilor de veterinari au participat la acest eveniment.

In prima zi, conferinta s-a concentrat pe impactul politic, social si economic al crizelor in lantul alimentar si rolul veterinarilor in managementul unor astfel de crize. De asemenea, a examinat si studii de caz specifice, precum raspunsul UE la epidemiile de gripa aviara din 2005 si 2006, contaminarea cu dioxina a porcilor din Irlanda in 2008 si criza carnii din Germania, care s-a dovedit a fi nepotrivita consumului uman in 2006.

A doua zi participantii au discutat despre situatia febrei aftoase din Marea Britanie, la 10 ani de la izbucnirea majora a epidemiei in aceasta tara, diferite aspecte ale vaccinarii animalelor pentru combaterea bolilor si implicarea fermierilor in prevenirea si gestiunea crizelor.

In afara de Conferinta, organizatorii au amplasat un stand pe esplanada de la Berlaymont Building, in Bruxelles. Standul a prezentat rolul veterinarilor si afost gandit ca si un instrument educational cu care sunt vizati copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. El contine ecrane interactive si gazduieste concursuri de desenat si jocuri inovative despre rolul veterinarilor si importanta sanatatii si bunastarii animalelor. Evenimentele de celebrare a Saptamanii Veterinare nu au loc numai in Bruxelles, ci si in intreaga Uniune.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...