Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sărbătorind 20 de ani în domeniul alimentar, DuPont rămâne lider

Autor: meatmilkvineri, 21 septembrie, 2018

(Comunicat) Înainte ca mișcarea ”clean label” să aibă un mare impuls, la sfârșitul anilor 1990, fabricile de produse lactate și de produse alimentare s-au bazat în principal pe alternative chimice, pentru a face față problemelor de deteriorare a alimentelor sau pur și simplu pentru a rezulta roduse cu o perioadă de depozitare extinsă cât mai mult.

 

În acel moment, s-a iscat necesitatea de a oferi consumatorilor produse cu ingrediente mai pure și mai naturale, deoarece acestea au câștigat mai mult interes, față de ingredientele alimentare de atunci.

 

Urmând tendințele, DuPont Nutrition & Health a introdus culturile de protecție HOLDBAC® YM, o soluție care menține în mod natural gustul și calitatea iaurtului, brânzei și alimentelor fermentate în stare proaspătă, de-a lungul perioadei de valabilitate, oferind în același timp flexibilitate proceselor de producție ale clienților.

 

Anul acesta, DuPont marchează cea de-a 20-a aniversare a culturilor de protecție HOLDBAC® YM (drojdie și mucegai). De la inventarea lor, culturile de protecție HOLDBAC® YM au devenit un nume sinonim cu prevenirea distrugerii produselor lactate din întreaga lume și a contribuit la stabilirea DuPont Nutrition & Health ca lider mondial în soluții curate, pentru protecția alimentelor.

 

Dezvoltate în mod inerent ca ingrediente care pot fi etichetate drept clean label, culturile HOLDBAC® YM oferă posibilitatea de a formula o durată mai lungă de depozitare a produselor lactate fermentate, păstrând în același timp gustul, fără a utiliza un conservant sintetic, cum ar fi sorbatul.

 

Ceea ce a început ca un singur produs în 1998, s-a extins de atunci în cinci generații de culturi care sunt folosite în diverse aplicații, de la iaurturi la produse lactate mult mai diverse, cum ar fi brânzeturile și untul, oamenii de știință de la DuPont adaptându-le nevoilor specifice ale clienților.

 

„Invenția culturilor HOLDBAC® a reprezentat un progres în poziționarea DuPont ca unul dintre primele care aduc îmbunătățiri dramatice în eliminarea deșeurilor și defectelor de produs, nu numai în timpul procesului de fabricație, dar și în mediul de retail”, a declarat Malene Svejstrup, Cercetător Senior în aplicații. „Cea mai nouă versiune a culturilor de protecție HOLDBAC® YM-XP exemplifică modul în care putem colabora cu clienții, pentru a dezvolta opțiuni de expert împotriva problemelor specifice de deteriorare cu care se confruntă produsele lor”.

 

Specialista DuPont, adaugă: ”Aceste culturi sunt concepute pentru a asigura o protecție optimă împotriva drojdiei și a mucegaiului, în special în condițiile pH-ului acid, ușor, tipic pentru brânză și iaurt uscat. Culturile HOLDBAC® YM-XP pot ajuta la menținerea caracterului natural al produselor clienților noștri, termen de valabilitate sau prelungirea perioadei de valabilitate, de exemplu, pentru a facilita exportul, împiedicând astfel deșeurile și îmbunătățind în mod semnificativ fluxul din aval al lanțului alimentar”.

 

DuPont a colaborat recent cu un producător de produse lactate și a oferit o metodă inovatoare de a aplica culturile de protecție HOLBAC® YM la o nouă formulă de etichetă curată fără conservanți de sorbat de potasiu. Acest lucru a permis clienților să fie un prim-mover pe piață cu o soluție naturală.

 

Clientul, care a testat și alte culturi disponibile, a constatat că acest nou produs HOLDBAC® YM se potrivește cu capacitatea de conservare a sorbatului în produsul său, fiind o soluție naturală, curată, cu o contribuție pozitivă suplimentară la aromă și consistență.

 

„În plus, pentru clienții productivi și durabili, termenul de valabilitate este un parametru cheie pentru reducerea deșeurilor alimentare și abordarea preferințelor consumatorilor pe o durată lungă de timp. Una dintre prioritățile noastre este de a utiliza culturi specifice de produse lactate, cum ar fi HOLDBAC®, pentru a reduce în mod eficient deșeurile alimentare prin creșterea duratei de valabilitate a produselor lactate, păstrând în același timp gustul. În plus, permite producătorilor să exporte și să satisfacă un număr din ce în ce mai mare de clienți”, a detaliat Malene Svejstrup.

 

Având în vedere legătura sa cu prelungirea duratei de valabilitate, culturile de protecție HOLDBAC® se numără printre o gamă largă de ingrediente DuPont ™ Danisco® care sprijină Obiectivul 12.3 al Dezvoltării Durabile globale a Organizației Națiunilor Unite pentru „reducerea la jumătate a deșeurilor alimentare globale pe cap de locuitor, la nivel de retail și consumator, și reducerea pierderilor de alimente, de-a lungul lanțurilor de producție și de aprovizionare”, până în 2030.

 

Mai mult de 30% din toate produsele alimentare sunt pierdute sau risipite în lanțul valoric. Un studiu realizat de DuPont arată că aceste culturi de protecție,  HOLDBAC®, aplicate în cazul brânzeturilor albe la scară globală, pot reduce cantitatea de deșeuri cu 50-60%, economisind peste 400.000 de tone de dioxid de carbon (CO2e), echivalentul a scoaterii din circulație a unui număr de 170.000 de vehicule din UE, de capacitate medie, timp de un an. Cu alte cuvinte, HOLDBAC® oferă o alternativă naturală și durabilă la conservanții chimici.

 

Pe lângă protecția produselor alimentare și beneficiile cu etichetă curată, culturile HOLDBAC® YM sunt, de asemenea, ușor de manevrat, pot contribui la reducerea costurilor și la crearea de oportunități pentru întreținerea calității pe tot parcursul perioadei de valabilitate. Pentru mai multe informații despre întreaga gamă de culturi de protecție HOLDBAC® YM, vizitați http://www.danisco.com/product-range/dairy-cultures/holdbacr/ .

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.   Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a...

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există multe discuții despre calorii, înlocuitori de grăsimi și observăm o evoluție a paradigmei, de la "mai rapid, mai ieftin și...