Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarkozy a promis ca se va opune scaderii bugetului pentru pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a promis ca se va opune oricarei scaderi a bugetului Politicii Agricole Comune (PAC), in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste pentru reforma din 2013, scrie presa internationala.

Nicolas Sarkozy a cerut, de asemenea, o reorientare mai justa a fondurilor in favoarea sectoarelor mai fragile, cum ar fi cresterea animalelor sau sectorul laptelui. El si-a luat angajamentul de a continua eforturile prin care sa faca agricultura franceza mai competitiva, pentru a face fata concurentei sporite din tari precum Germania.

Presedintele francez considera ca o agricultura ecologica sustinuta la nivel european trebuie sa duca la o mai buna organizare a producatorilor, dar in acelasi timp sa devina mai justa, asa cum s-a intamplat in ultimii ani cu agricultura practicata in zona montana, care a primit subventii in detrimentul culturilor cerealiere, ceea ce a generat nemultumire in Franta.

In problema cresterii pretului la cereale, Sarkozy pledeaza pentru stabilirea unor relatii contractuale intre crescatori, producatori si furnizorii de hrana pentru animale, fiind de parere ca un asemenea acord ar trebui sa se incheie inainte de sfarsitul primului semestru.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...