Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarkozy a promis ca se va opune scaderii bugetului pentru pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a promis ca se va opune oricarei scaderi a bugetului Politicii Agricole Comune (PAC), in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste pentru reforma din 2013, scrie presa internationala.

Nicolas Sarkozy a cerut, de asemenea, o reorientare mai justa a fondurilor in favoarea sectoarelor mai fragile, cum ar fi cresterea animalelor sau sectorul laptelui. El si-a luat angajamentul de a continua eforturile prin care sa faca agricultura franceza mai competitiva, pentru a face fata concurentei sporite din tari precum Germania.

Presedintele francez considera ca o agricultura ecologica sustinuta la nivel european trebuie sa duca la o mai buna organizare a producatorilor, dar in acelasi timp sa devina mai justa, asa cum s-a intamplat in ultimii ani cu agricultura practicata in zona montana, care a primit subventii in detrimentul culturilor cerealiere, ceea ce a generat nemultumire in Franta.

In problema cresterii pretului la cereale, Sarkozy pledeaza pentru stabilirea unor relatii contractuale intre crescatori, producatori si furnizorii de hrana pentru animale, fiind de parere ca un asemenea acord ar trebui sa se incheie inainte de sfarsitul primului semestru.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...