Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarkozy a promis ca se va opune scaderii bugetului pentru pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a promis ca se va opune oricarei scaderi a bugetului Politicii Agricole Comune (PAC), in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste pentru reforma din 2013, scrie presa internationala.

Nicolas Sarkozy a cerut, de asemenea, o reorientare mai justa a fondurilor in favoarea sectoarelor mai fragile, cum ar fi cresterea animalelor sau sectorul laptelui. El si-a luat angajamentul de a continua eforturile prin care sa faca agricultura franceza mai competitiva, pentru a face fata concurentei sporite din tari precum Germania.

Presedintele francez considera ca o agricultura ecologica sustinuta la nivel european trebuie sa duca la o mai buna organizare a producatorilor, dar in acelasi timp sa devina mai justa, asa cum s-a intamplat in ultimii ani cu agricultura practicata in zona montana, care a primit subventii in detrimentul culturilor cerealiere, ceea ce a generat nemultumire in Franta.

In problema cresterii pretului la cereale, Sarkozy pledeaza pentru stabilirea unor relatii contractuale intre crescatori, producatori si furnizorii de hrana pentru animale, fiind de parere ca un asemenea acord ar trebui sa se incheie inainte de sfarsitul primului semestru.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...