Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarkozy: cresterea preturilor la alimente ar putea naste revolte in tarile sarace

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut o discutie deschisa in cadrul G20 privind reforma monetara si reglementarea pietelor de marfuri, subliniind ca majorarea preturilor la alimente ar putea cauza revolte in tarile sarace, scrie presa intrenationala.

Sarkozy, care a prezentat principalele obiective ale Frantei, aflata in acest an la presedintia G20, a declarat ca preturile marfurilor agricole au depasit recent varfurile istorice care au cauzat revolte in 2008.

Daca nu luam masuri riscam revolte pentru hrana in cele mai sarace tari si un impact foarte nefavorabil asupra cresterii economice globale. Cand vor avea loc revolte pentru hrana va exista vreun stat de la masa G20 care va putea spune ca nu il intereseaza? Nu vad aceasta posibilitate, a afirmat presedintele Frantei, citat de Reuters.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...