Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sarkozy: cresterea preturilor la alimente ar putea naste revolte in tarile sarace

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut o discutie deschisa in cadrul G20 privind reforma monetara si reglementarea pietelor de marfuri, subliniind ca majorarea preturilor la alimente ar putea cauza revolte in tarile sarace, scrie presa intrenationala.

Sarkozy, care a prezentat principalele obiective ale Frantei, aflata in acest an la presedintia G20, a declarat ca preturile marfurilor agricole au depasit recent varfurile istorice care au cauzat revolte in 2008.

Daca nu luam masuri riscam revolte pentru hrana in cele mai sarace tari si un impact foarte nefavorabil asupra cresterii economice globale. Cand vor avea loc revolte pentru hrana va exista vreun stat de la masa G20 care va putea spune ca nu il intereseaza? Nu vad aceasta posibilitate, a afirmat presedintele Frantei, citat de Reuters.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...