Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarkozy: cresterea preturilor la alimente ar putea naste revolte in tarile sarace

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut o discutie deschisa in cadrul G20 privind reforma monetara si reglementarea pietelor de marfuri, subliniind ca majorarea preturilor la alimente ar putea cauza revolte in tarile sarace, scrie presa intrenationala.

Sarkozy, care a prezentat principalele obiective ale Frantei, aflata in acest an la presedintia G20, a declarat ca preturile marfurilor agricole au depasit recent varfurile istorice care au cauzat revolte in 2008.

Daca nu luam masuri riscam revolte pentru hrana in cele mai sarace tari si un impact foarte nefavorabil asupra cresterii economice globale. Cand vor avea loc revolte pentru hrana va exista vreun stat de la masa G20 care va putea spune ca nu il intereseaza? Nu vad aceasta posibilitate, a afirmat presedintele Frantei, citat de Reuters.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...