Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SC Smithfield Ferme: recolte bogate pe loturile fertilizate organic

Autor: Ilie Stoianluni, 14 octombrie, 2013

Pentru al șaselea an consecutiv, Smithfield Ferme a continuat parteneriatul cu Pioneer, pentru testarea loturilor experimentale cultivate cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizate folosind fertilizant organic, un proiect devenit deja tradiție la începutul fiecărei toamne.

Și în acest an, specialiștii Smithfield Ferme împreună cu cei de la Pioneer au reconfirmat rezultatele bune obținute în ultimii ani. Astfel, pe o suprafață de 2 hectare din localitatea timișeană Jimbolia cultivată cu porumb hibrid Pioneer și fertilizată organic de către compania Smithfield s-a obținut pe una dintre parcele aproape 9 tone de porumb la hectar.

Pe lotul demonstrativ, productivitatea medie a fost de aproximativ 7,3 tone pe hectar, în condiţiile dificile ale unui an agricol 2013, cu perioade de precipitații abundente în primăvară și secetos pe timpul verii.

Și anul acesta am reușit să obținem rezultate foarte bune, demonstrând încă o dată că fertilizantul organic provenit de la fermele Smithfield ajută la creşterea productivității culturilor de porumb”, a declarat Bogdan Mihail, Președintele Smithfield România.

Colaborarea dintre Smithfield Ferme şi Pioneer, derulată sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş, a început în urmă cu cinci ani, ca parte a programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici. Programul demonstrează fermierilor avantajele pe care utilizarea îngrăşămintelor organice o are asupra eficienţei culturilor, calităţii solului şi costurilor operaţionale ale agricultorilor. Smithfield Ferme oferă anual îngrăşământ organic pentru fertilizarea terenurilor din judeţele Timiş şi Arad.

Ioan Axinte, unul dintre femierii independenți care are o colaborare de lungă durată cu compania Smithfield în parteneriatul pentru utilizarea fertilizantului organic, consideră că „prin colaborarea constantă, demarată ȋn urmă cu cinci ani, am reușit de fiecare dată obţinerea unei productivităţi peste medie a culturilor, dar şi optimizarea costurilor operaţionale. Fertilizantul organic este o sursă de profit pentru noi, fermierii! ”.

Îngrăşământul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare şi scarificare, în baza analizelor agrochimice şi a planurilor de fertilizare care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de către Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, şi respectă prevederile Codului de Bune Practici Agricole.

Smithfield Ferme

Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane USD. Astăzi, compania operează 46 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field, la care se adaugă patru unităţi de creştere suine, construite în parteneriat cu fermierii locali, prin programul Contract Grower, (în total producând aproximativ 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Fermele de creştere şi fabricile de producţie nutreţuri combinate sunt unităţi certificate prin Sistemul de managenent integrat (obţinând certificările pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 şi sănătate şi securitate ocupaţională OHSAS 18001:2007 şi ISO 22000 pentru siguranţa alimentului). Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane RON anual.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...