Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scade numarul scroafelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pierderile de reproductie in efectivul de porci al Uniunii Europene reprezinta o consecinta a situatiei financiare dificile din zona comitara si implicit al preturilor mar inregistrate la furaje. Este rezultatul unui studiu efectuat de Agriculture and Horticulture Development Board, a carui concluzie este scaderea cu 2% a efectivului european de porci, in 2011 fata de 2010.

Concomitent, numarul porcilor pentru ingrasat s-a diminuat mai putin decat efectivul pentru reproductie, in timp ce numarul de purcei cu greutatea sub 20 de kilograme a fost, la randu-i, mai mare decat in anul 2010.

A scazut substantial insa (7%) populatia porcilor cu greutate de peste 110 kilograme, situatie motivata prin reducerea costurilor pentru hrana animalelor. Cele mai mari scaderi de efective de reproductie a suinelor s-au inregistrat in Polonia, Slovenia, Cehia, Luxemburg, Lituania, Malta, Finlanda. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...