Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scade numarul scroafelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pierderile de reproductie in efectivul de porci al Uniunii Europene reprezinta o consecinta a situatiei financiare dificile din zona comitara si implicit al preturilor mar inregistrate la furaje. Este rezultatul unui studiu efectuat de Agriculture and Horticulture Development Board, a carui concluzie este scaderea cu 2% a efectivului european de porci, in 2011 fata de 2010.

Concomitent, numarul porcilor pentru ingrasat s-a diminuat mai putin decat efectivul pentru reproductie, in timp ce numarul de purcei cu greutatea sub 20 de kilograme a fost, la randu-i, mai mare decat in anul 2010.

A scazut substantial insa (7%) populatia porcilor cu greutate de peste 110 kilograme, situatie motivata prin reducerea costurilor pentru hrana animalelor. Cele mai mari scaderi de efective de reproductie a suinelor s-au inregistrat in Polonia, Slovenia, Cehia, Luxemburg, Lituania, Malta, Finlanda. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...