Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scade numarul scroafelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pierderile de reproductie in efectivul de porci al Uniunii Europene reprezinta o consecinta a situatiei financiare dificile din zona comitara si implicit al preturilor mar inregistrate la furaje. Este rezultatul unui studiu efectuat de Agriculture and Horticulture Development Board, a carui concluzie este scaderea cu 2% a efectivului european de porci, in 2011 fata de 2010.

Concomitent, numarul porcilor pentru ingrasat s-a diminuat mai putin decat efectivul pentru reproductie, in timp ce numarul de purcei cu greutatea sub 20 de kilograme a fost, la randu-i, mai mare decat in anul 2010.

A scazut substantial insa (7%) populatia porcilor cu greutate de peste 110 kilograme, situatie motivata prin reducerea costurilor pentru hrana animalelor. Cele mai mari scaderi de efective de reproductie a suinelor s-au inregistrat in Polonia, Slovenia, Cehia, Luxemburg, Lituania, Malta, Finlanda. (TS)

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...