Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandal: Avicola Iasi executa silit clubul Steaua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Avicola Iasi, intrata in insolventa, a inceput procedura pentru executare silita a clubului de fotbal Steaua. Societatea are de recuperat o datorie in valoare de 27.399,20 lei.

Avicola Iasi, odinioara principalul producator de oua si preparate din carne de pui din Moldova, a cerut inceperea procedurilor de executare silita impotriva FC Steaua, care nu a platit contravaloarea unor produse de peste 30.000 de lei. Chiar daca, oficial, Gigi Becali nu figureaza in actionariatul clubului ros-albastru, el este cunoscut ca principalul finantator al gruparii, scrie Curentul.

Nu mai putin de 15 milioane de euro a pierdut, potrivit propriilor sale declaratii, Gigi Becali, dupa investitia sa in Avicola Iasi, care a intrat in insolventa in luna mai 2010. Instanta competenta in falimente a numit in calitate de administrator judiciar societatea Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, care a inceput sa vanda tot ce se mai putea vinde din fostul combinat, dar si sa cheme in judecata datornicii, pentru a plati salariile angajatilor si datoriile creditorilor de la Avicola.

Surprinzator, dar absolut legal, administratorul judiciar nu a tinut cont de culoarea firmelor executate silit prin intermediul magistratilor, astfel ca, in urma cu cateva zile, a cerut executarea silita a FC Steaua SA. In aceste conditii clubul ar putea avea conturile blocate, iar o parte din activele sale ar putea chiar sa fie vandute pentru acoperirea datoriei.

Potrivit dosarului de executare silita inaintat Judecatoriei Sectorului 3, administratorul judiciar de la Avicola Iasi a aratat ca incepand cu anul 2006, FC Steaua nu a platit contravaloarea produselor de pui si oua trimise la cantina unitatii. Astfel, 11 facturi emise de Avicola si semnate de reprezentantii FC Steaua nu au fost platite de sase ani, iar datoria a ajuns la 27.399,20 lei.

Administratorul Avicola a cerut ca pentru aceasta suma, magistratii sa oblige clubul finantat de Becali si la plata dobanzii legale, care va fi calculata pana la data efectiva a platii. Judecatorii au constata insa ca din cele 11 facturi, in cazul a doua intervenise prescriptia, intrucat recuperarea fortata a banilor nu se mai putea cere dupa 3 ani de la scadenta lor.

Avicola s-a adresat mai intai magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, care au admis, la data de 4 aprilie 2012, cererea administratorului Avicola de obligare a clubului la plata facturilor restante. FC Steaua nu si-a contestat datoria in instanta si nu a facut recurs la aceasta decizie, care a devenit definitiva si irevocabila in luna septembrie. Odata indeplinite aceste proceduri, administratorul judiciar de la Avicola a demarat procedurile de executare silita a tuturor creditorilor iar acum i-a venit randul chiar si clubului lui Gigi Becali.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...