Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandal:Supermarketurile britanice vând pui injectați cu apă și aditivi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 11 decembrie, 2013

Piept de pui injectat cu apa si aditivi, care ajunge uneori sa reprezinte chiar si o cincime din carnea comercializata – aceasta este oferta pe care mari lanturi de magazine le-o prezinta consumatorilor, scrie The Guardian, citat de Wall Street.

Legalitatea acestui proces industrial, prin care carnea de pui ieftina importata este “tavalita” in masini de mixat, este pusa sub semnul intrebarii, insa produsele sunt disponibile pe rafturile marilor retaileri.

Un procesator de carne de pui din Marea Britanie, Westbridge Food Group, importa carne de pui congelata din Brazilia condimentata cu sare sau un amestec de ulei de porumb si sare, la care mai adauga apa si alti aditivi. Carnea este apoi ambalata in caserole cu carne de pui file vandute in retele de magazine precum Asda, Sainsbury’s sau Aldi.

A vinde pui caruia i-a fost adaugata apa in compozitie nu este ilegal, atata timp cat acest lucru este declarat. Problema apare in momentul in care definesti produsul finit drept un produs preparat sau un produs original, comercializat drept carne cruda.

Autoritati din Olanda au intreprins mai multe controale la procesatori pentru a-i impiedica sa mai adauge apa carnii de pui pe care o revand ulterior drept carne cruda.

Pe de alta parte, industria invoca faptul ca apa si aditivii dau suculenta carnii. In schimb, putini consumatori sunt constienti de faptul ca platesc pentru cantitati mari de apa in loc sa consume o carne de pui sanatoasa.(Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...