Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul cărnii de cal continuă în Europa

Autor: Meat MIlkvineri, 24 mai, 2013

Comerciantul olandez de carne Willy Selten a fost reţinut joi pentru că a vândut 300 de tone de carne de cal drept carne de vită, a anunţat Parchetul olandez, care îl suspectează de fals în acte şi fraudă, relatează AFP. Un asociat al lui Selten a fost, de asemenea, reţinut, potrivit aceleiaşi surse.

Comerciantul Willy Selten a mai deţinut primele pagini ale ziarelor după ce autorităţile sanitare olandeze au ordonat, la 10 aprilie, retragerea a 50.000 de tone de carne vândută de compania sa, care a fost etichetată drept vită dar care putea conţinea cal.

Willy Selten a apărut la televiziunea olandeză miercuri seară şi a recunoscut că firma sa amestecă cele două tipuri de carne, însă a spus că a făcut-o la cererea unui client, negând că este greşit etichetată.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...