Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul cărnii de cal revine în Irlanda

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 12 iunie, 2019

Șapte companii din Irlanda sunt cercetate în cadrul unei anchete efectuată de Garda  Biroului Național de Investigare Penală din Irlanda, în cauză fiind contaminarea lanțului de aprovizionare a cărnii de cal.

 

Cele șapte investigații au inclus ferme, locuințe particulare și spații comerciale, situate în disctrictele Roscommon, Leitrim, Sligo, Westmeath și Kilkenny.

 

Potrivit unei declarații oficiale, cercetările fac parte dintr-o investigație în curs de desfășurare efectuată de membrii Biroului Național de Investigare Penală în cazul infracțiunilor de înșelăciune, care implică practici frauduloase privind manipularea pașapoartelor de identificare și microcipurile pentru cai, prezentate la sacrificare.

 

Deși carnea de cai nu este consumată pe scară largă în Irlanda, ea este exportată în alte țări, cu ajutorul unui sistem de microcipuri care trebuie să asigure trasabilitatea și care să asigure că toți caii sacrificați pentru consum sunt potriviți scopului declarat.

 

Departamentul Irlandez al Agriculturii, Alimentației și Marinei (DAFM) a declarat, cu referire la anchetă, că „nu pot fi sacrificate ecvidee decât dacă există o înregistrare a acestora pe baza de date centrale care să probeze identificarea și mișcarea animalului din cadrul Departamentului ( AIM). DAFM supraveghează eliminarea microcipurilor de la toate cabalinele sacrificate, pentru a se asigura că informațiile se potrivesc cu datele înregistrate și, în cazul în care calul este considerat neeligibil pentru consum, se preconizează excluderea lui din lanțul alimentar.

 

Însă DAFM a refuzat să comenteze ancheta, dar a confirmat că susține pe deplin toate acțiunile efectuate de Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Irlanda, inclusiv câteva arestări care s-au efectuat deja în acest caz, arestări care probează încălcări ale legii.

 

Ancheta este în curs de desfășurare și, în lipsa oricăror alte informații, se bănuiește că va inzbucni la nivelul Uniunii Europene, fiind vorba despre exporturi de carne de cal din Irlanda, în țări membre, exporturi ale căror informații din cip-uri au fost modificate.

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 iulie 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.   La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum...

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 5 iulie 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.   Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial...