Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul cărnii de cal revine în Irlanda

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 12 iunie, 2019

Șapte companii din Irlanda sunt cercetate în cadrul unei anchete efectuată de Garda  Biroului Național de Investigare Penală din Irlanda, în cauză fiind contaminarea lanțului de aprovizionare a cărnii de cal.

 

Cele șapte investigații au inclus ferme, locuințe particulare și spații comerciale, situate în disctrictele Roscommon, Leitrim, Sligo, Westmeath și Kilkenny.

 

Potrivit unei declarații oficiale, cercetările fac parte dintr-o investigație în curs de desfășurare efectuată de membrii Biroului Național de Investigare Penală în cazul infracțiunilor de înșelăciune, care implică practici frauduloase privind manipularea pașapoartelor de identificare și microcipurile pentru cai, prezentate la sacrificare.

 

Deși carnea de cai nu este consumată pe scară largă în Irlanda, ea este exportată în alte țări, cu ajutorul unui sistem de microcipuri care trebuie să asigure trasabilitatea și care să asigure că toți caii sacrificați pentru consum sunt potriviți scopului declarat.

 

Departamentul Irlandez al Agriculturii, Alimentației și Marinei (DAFM) a declarat, cu referire la anchetă, că „nu pot fi sacrificate ecvidee decât dacă există o înregistrare a acestora pe baza de date centrale care să probeze identificarea și mișcarea animalului din cadrul Departamentului ( AIM). DAFM supraveghează eliminarea microcipurilor de la toate cabalinele sacrificate, pentru a se asigura că informațiile se potrivesc cu datele înregistrate și, în cazul în care calul este considerat neeligibil pentru consum, se preconizează excluderea lui din lanțul alimentar.

 

Însă DAFM a refuzat să comenteze ancheta, dar a confirmat că susține pe deplin toate acțiunile efectuate de Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Irlanda, inclusiv câteva arestări care s-au efectuat deja în acest caz, arestări care probează încălcări ale legii.

 

Ancheta este în curs de desfășurare și, în lipsa oricăror alte informații, se bănuiește că va inzbucni la nivelul Uniunii Europene, fiind vorba despre exporturi de carne de cal din Irlanda, în țări membre, exporturi ale căror informații din cip-uri au fost modificate.

Danone vinde angajaților 800.000 de acțiuni în valoare de 56,65 euro fiecare
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 5 iunie 2019

Potrivit unui anunț al board-ului Danone, angajații din China continentală și Hong Kong, Indonezia, Mexic, Singapore, Polonia, Spania, Țările de Jos și Regatul Unit sunt eligibili pentru a putea achiziționa acțiuni ale companiei.   Astfel, începând cu data de 7 iunie 2019, angajații Danone din opt țări vor avea...

Pachetul de reformă PAC pentru perioada post 2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 mai 2019

(Comunicat) ”Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare.   Avansarea...