Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul cărnii de la Avicola Călăraşi: Selgros Constanţa a retras 3,8 tone de carne de la rafturi

Autor: Meat MIlkvineri, 19 septembrie, 2014

Au pus viaţa consumatorilor în pericol! Vorbim despre persoanele suspectate că au protejat evazioniştii din domeniul industriei alimentare, pe listă aflându-se procuroarea Angela Eugenia Nicolae de la Parchetul General, senatorul PSD Niculae Bădălău, dar şi angajaţii Fiscului. Persoanele suspectate coordonau, conform procurorilor, o reţea infracţională ce viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, reuşind să păgubească statul cu 50 de milioane de euro. Printre evazionişti, regăsim şi Avicola Călăraşi, care oferea, se pare, „bonusuri” clienţilor săi: excremente de rozătoare „la pachet” cu pulpele de pui. Informaţiile au ieşit la iveală odată cu dosarul evaziunii.

Avicola Călăraşi a ajuns în atenţia procurorilor, fiind acuzată că face parte din reţeaua ce a provocat evaziunea fiscală de 50 milioane de euro. Procurorii au mers pe urmele cărnii şi au descoperit că Avicola Călăraşi livra produsele în supermarketuri cu „bonusuri” de excremente de rozătoare. „SC Avicola Călăraşi a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, aspect constatat de Olteanu George, responsabil din cadrul Selgros Braşov. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în paleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare. La o livrare din data de 11.09.2013, către un magazin Selgros din Brăila, în carnea de pui ambalată au fost identificate excremente şi şoareci vii”, se arată în referatul întocmit de DNA. În aceste condiţii, reprezentanţii lanţului de magazine Selgros Cash & Carry au retras cantităţi industriale de carne de pui aparţinând Avicola Călăraşi şi au suspendat contractul cu producătorul.

Selgros Constanţa a luat măsuri

„Compania Selgros garantează tuturor clienţilor calitatea şi siguranţa alimentelor comercializate. Informaţiile din presă despre o posibilă contaminare a halelor de la Avicola Călăraşi au condus la măsuri urgente de prevenţie în interesul clienţilor companiei Selgros şi au constat în retragerea de la raft a oricărui produs livrat de către acest furnizor, până la clarificarea situaţiei”, ne-a transmis Angela Serac, de la Biroul Relaţii cu Presa din cadrul Selgros Cash & Carry România. Totodată, Selgros a decis suspendarea contractului cu Avicola Călăraşi. De precizat faptul că, pe plan local, au fost retrase 3,8 tone de carne Avicola Călăraşi. „Ca urmare a scandalului având în centru furnizorul Avicola Călăraşi, din ambele magazine Selgros Constanţa au fost retrase în total 3,8 tone carne, măsura având ca scop eliminarea oricărei suspiciuni privind calitatea produselor aparţinând acestui furnizor. Aşteptăm rezultatele analizelor efectuate produselor”, ne-a mai informat Angela Serac.

(www.replicaonline.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...