Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul dioxinei din germania se muta si in fermele de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Scandalul iscat in Germanaia din cauza focarul de dioxina din hrana animalelor s-a mutat din industria aviculturii in domeniul cresterii porcilor. Astfel, sute de suine urmeaza sa fie sacrificate, scrie presa intrenationala.

Nivele ridicate de dioxina au fost detectate la porci, marti, 11 ianuarie 2011, la o ferma din tinutul Verden, in Saxoni. Ferma a cumparat mancare care contineau grasimi de la unitatile unde a pornit scandalul. Reprezentantii autoritatilor sanitare locale au spus ca nivelul de dioxina descoperit nu reprezinta un pericol imediat pentru sanatatea umana.
Totusi Gert Hahne, purtator de cuvant al ministerului agriculturii din Saxonia de Jos, a declarat ca porcii de la Verden, vor fi sacrificati si incinerati. Este prima data cand s-au descoperit dioxina in carnea de porc, in apropierea zonei in care este instaurata interdictia.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...