Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul dioxinei din germania se muta si in fermele de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Scandalul iscat in Germanaia din cauza focarul de dioxina din hrana animalelor s-a mutat din industria aviculturii in domeniul cresterii porcilor. Astfel, sute de suine urmeaza sa fie sacrificate, scrie presa intrenationala.

Nivele ridicate de dioxina au fost detectate la porci, marti, 11 ianuarie 2011, la o ferma din tinutul Verden, in Saxoni. Ferma a cumparat mancare care contineau grasimi de la unitatile unde a pornit scandalul. Reprezentantii autoritatilor sanitare locale au spus ca nivelul de dioxina descoperit nu reprezinta un pericol imediat pentru sanatatea umana.
Totusi Gert Hahne, purtator de cuvant al ministerului agriculturii din Saxonia de Jos, a declarat ca porcii de la Verden, vor fi sacrificati si incinerati. Este prima data cand s-au descoperit dioxina in carnea de porc, in apropierea zonei in care este instaurata interdictia.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...