Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul exportului de animale vii în Orientul Apropiat continuă

Autor: Maria Demetriadluni, 2 septembrie, 2019

Prezent la o conferință de presă desfășurată joi la București, și la care a mai participat domnul Adrian Oros-Deputat PNL, domnul Gabriel Păun-Directorul european al organizației Animals International a informat jurnaliștii că va sesiza Comisia Europeană cu previre la intenția unei companii kuweitiene de a relua importul de animale vii din România, fără să asigure bunăstarea animalelor în timpul transportului.

 

În cadrul întâlnirii cu presa, domnul Păun a reamintit faptul că la parlament există depus un proiect de lege referitor la asigurarea bunăstării animalelor vii în timpul transportului de lungă durată în țări terțe, inițiativă susținută de mai mute partide de opoziție, precum și de ACEBOP.

 

Acum, însă, demersul Animals International este motivat prin faptul că, deși guvernul României cunoaște situația, s-a semnat deja o înțelegere cu statul Kuweit, urmând ca firma kuweitiană de transport și tranzacționare Al Mawassi să reia transporturile, în condițiile în care, de exemplu, în anul 2017, peste 4.000 de ovine u murit în timpul transportului spre acea țară, cu nava maritimă Awassi Expres.

La Moftin-Satu Mare, Unicarm și-a inaugurat noua fermă de bovine pentru carne
Autor: meatmilk  /   luni, 22 iulie 2019

Ziua de Sf. Ilie a anului 2019 a însemnat pentru Unicarm și pentru domnul Vasile Lucuț, proprietarul acesteia, un moment de o deosebită importanță, acesta inaugurând în cadru festiv noua fermă de bovine de carne, scopul investiției fiind acela de a aproviziona partea de procesare a companiei și, desigur, magazinele Unicarm, cu carne...

ANSVSA: Măsuri obligatorii pentru crescătorii de animale, în perioadele caniculare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 26 iunie 2019

(Comunicat) Proprietarii şi deţinătorii de animale au obligaţia de a respecta anumite măsuri specifice care să asigure protecţia şi bunăstarea animalelor şi să evite apariţia stresului termic asociat perioadei de vară.   Prevederi aplicabile fermierilor:   Fermierii şi ceilalţi proprietari de animale trebuie...