Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul exportului de animale vii în Orientul Apropiat continuă

Autor: Maria Demetriadluni, 2 septembrie, 2019

Prezent la o conferință de presă desfășurată joi la București, și la care a mai participat domnul Adrian Oros-Deputat PNL, domnul Gabriel Păun-Directorul european al organizației Animals International a informat jurnaliștii că va sesiza Comisia Europeană cu previre la intenția unei companii kuweitiene de a relua importul de animale vii din România, fără să asigure bunăstarea animalelor în timpul transportului.

 

În cadrul întâlnirii cu presa, domnul Păun a reamintit faptul că la parlament există depus un proiect de lege referitor la asigurarea bunăstării animalelor vii în timpul transportului de lungă durată în țări terțe, inițiativă susținută de mai mute partide de opoziție, precum și de ACEBOP.

 

Acum, însă, demersul Animals International este motivat prin faptul că, deși guvernul României cunoaște situația, s-a semnat deja o înțelegere cu statul Kuweit, urmând ca firma kuweitiană de transport și tranzacționare Al Mawassi să reia transporturile, în condițiile în care, de exemplu, în anul 2017, peste 4.000 de ovine u murit în timpul transportului spre acea țară, cu nava maritimă Awassi Expres.

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc
Autor: meatmilk  /   luni, 4 noiembrie 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre...

Participare de excepție a firmei Optimeat la Indagra Food
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Și în acest an, participarea companiei Optimeat reprezintă un etalon de profesionalism, standul pe care îl are amenajat în pavilionul B2 fiind în permanență locul desfășurării dialogurilor de afaceri.   Prezent la stand, domnul Dr. Jafar Kabiri a declarat pentru revista Meat.Milk că volumul afacerilor companiei Optimeat s-a...