Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul pe codul de bune practici continua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dezbatut pe parcursul anului 2009, modificat si iar discutat, Codul de Bune Practici starneste in continuare controverse. Patronatele din industria alimentara au solicitat ministrului agriculturii amanarea aplicarii Legii Codului de Bune Practici pentru modificarea acesteia, in urma unor discutii cu reprezentantii supermarketurilor, sesizand neclaritati, in special in privinta termenelor de plata, a spus presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Acea parte finala a legii, cea cu termene de plata, poate sa creeze o distorsiune de piata, foarte periculoasa. In cazul in care construim o lege stufoasa, este greu de aplicat. Interesul meu este ca legea sa fie scurta, clara, usor de aplicat si sa aduca un avantaj si consumatorului final, care trebuie sa cumpere, a explicat Minea.

Potrivit acestuia, patronatele au solicitat Ministrului Agriculturii sa aiba o serie de intalniri cu reprezentantii supermarketurilor si sa elaboreze o varianta a legii in conformitate cu solicitarile ambelor parti. Daca va intra in vigoare in cateva zile, legea va duce ori la cresterea preturilor, ori la imposibilitatea aplicarii acesteia, a adaugat Minea. Legea comertului cu produse alimentare – Codul de Bune Practici – a fost aprobata pe 16 septembrie.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...