Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul pe codul de bune practici continua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dezbatut pe parcursul anului 2009, modificat si iar discutat, Codul de Bune Practici starneste in continuare controverse. Patronatele din industria alimentara au solicitat ministrului agriculturii amanarea aplicarii Legii Codului de Bune Practici pentru modificarea acesteia, in urma unor discutii cu reprezentantii supermarketurilor, sesizand neclaritati, in special in privinta termenelor de plata, a spus presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Acea parte finala a legii, cea cu termene de plata, poate sa creeze o distorsiune de piata, foarte periculoasa. In cazul in care construim o lege stufoasa, este greu de aplicat. Interesul meu este ca legea sa fie scurta, clara, usor de aplicat si sa aduca un avantaj si consumatorului final, care trebuie sa cumpere, a explicat Minea.

Potrivit acestuia, patronatele au solicitat Ministrului Agriculturii sa aiba o serie de intalniri cu reprezentantii supermarketurilor si sa elaboreze o varianta a legii in conformitate cu solicitarile ambelor parti. Daca va intra in vigoare in cateva zile, legea va duce ori la cresterea preturilor, ori la imposibilitatea aplicarii acesteia, a adaugat Minea. Legea comertului cu produse alimentare – Codul de Bune Practici – a fost aprobata pe 16 septembrie.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...