Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandalul pe codul de bune practici continua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dezbatut pe parcursul anului 2009, modificat si iar discutat, Codul de Bune Practici starneste in continuare controverse. Patronatele din industria alimentara au solicitat ministrului agriculturii amanarea aplicarii Legii Codului de Bune Practici pentru modificarea acesteia, in urma unor discutii cu reprezentantii supermarketurilor, sesizand neclaritati, in special in privinta termenelor de plata, a spus presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Acea parte finala a legii, cea cu termene de plata, poate sa creeze o distorsiune de piata, foarte periculoasa. In cazul in care construim o lege stufoasa, este greu de aplicat. Interesul meu este ca legea sa fie scurta, clara, usor de aplicat si sa aduca un avantaj si consumatorului final, care trebuie sa cumpere, a explicat Minea.

Potrivit acestuia, patronatele au solicitat Ministrului Agriculturii sa aiba o serie de intalniri cu reprezentantii supermarketurilor si sa elaboreze o varianta a legii in conformitate cu solicitarile ambelor parti. Daca va intra in vigoare in cateva zile, legea va duce ori la cresterea preturilor, ori la imposibilitatea aplicarii acesteia, a adaugat Minea. Legea comertului cu produse alimentare – Codul de Bune Practici – a fost aprobata pe 16 septembrie.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...