Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandalul pe codul de bune practici continua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dezbatut pe parcursul anului 2009, modificat si iar discutat, Codul de Bune Practici starneste in continuare controverse. Patronatele din industria alimentara au solicitat ministrului agriculturii amanarea aplicarii Legii Codului de Bune Practici pentru modificarea acesteia, in urma unor discutii cu reprezentantii supermarketurilor, sesizand neclaritati, in special in privinta termenelor de plata, a spus presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Acea parte finala a legii, cea cu termene de plata, poate sa creeze o distorsiune de piata, foarte periculoasa. In cazul in care construim o lege stufoasa, este greu de aplicat. Interesul meu este ca legea sa fie scurta, clara, usor de aplicat si sa aduca un avantaj si consumatorului final, care trebuie sa cumpere, a explicat Minea.

Potrivit acestuia, patronatele au solicitat Ministrului Agriculturii sa aiba o serie de intalniri cu reprezentantii supermarketurilor si sa elaboreze o varianta a legii in conformitate cu solicitarile ambelor parti. Daca va intra in vigoare in cateva zile, legea va duce ori la cresterea preturilor, ori la imposibilitatea aplicarii acesteia, a adaugat Minea. Legea comertului cu produse alimentare – Codul de Bune Practici – a fost aprobata pe 16 septembrie.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...