Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În Scandalul Salamului, Germania amenință România cu procese

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

Şeful de la Protecţia Consumatorului a declarat că a primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germania în care se cer scuze publice pentru declaraţiile făcute în legătură cu salamul expirat. Până acum s-au retras de la comercializare 9.236 de kilograme de produse care nu erau etichetate corespunzăror.

„Am primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germana să ne cerem scuze public şi să infirmăm ce am constatat”, a declarat şeful regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu, care a refuzat să ofere mai multe informaţii, până când nu va avea un punct de vedere oficial de jurişti, informeaza Adevarul. Autorităţile au fost ameninţate cu instanţa deşi nu au făcut public numele companiei răspunzătoare pentru această situaţie.

Până acum compania s-a ales doar cu 2.000 de lei amendă şi retragerea produselor de pe rafturi. Peste 4 tone de mezeluri expirate au fost retrase din mai multe supermarketuri şi dintr-o fabrică cu capital german din Braşov.  Practic, capete de salam erau retrimise din Germania în România, marfa era reambalată, iar astfel termenul de valabilitate „se prelungea“ cu peste o lună.

„Produsele pe care noi le-am găsit la fabrica din Braşov erau aduse din Germania, iar termenul de valabilitate expira peste trei zile. Odată ambalate, aveau valabilitatea de 42 de zile de la ieşirea pe poarta fabricii“, a declarat Claudiu Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov. (Mai multe, pe adev.ro/n1jhmr)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...