Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandia conduce Top-ul producătorilor de conserve cu carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 24 septembrie, 2014

Cumparatorii conservelor din carne – incluzand in aceasta categorie pateul de ficat, carnea in suc propriu, mancarurile si specialitatile gatite – au acum o abordare diferita fata de procesul de achizitie, devenind mai prudenti, mai selectivi, avand mai multa grija la eticheta produsului, la specificatii, la valoarea nutritionala, se arata intr-o analiza a Revistei Piata.

O consecinta majora a crizei economice o reprezinta si avantul mai puternic al marcilor proprii, spre care consumatorii s-au indreptat din aceeasi ratiune de eficientizare a bugetului. Pe langa segmentul economic, acestea reusesc sa penetreze si paliere superioare de pret.

Monitorizarile in IKA ale RetailZoom arata, pentru carnea la conserva, o cota cumulata a marcilor proprii de 41%, ca valoare a vanzarilor, respectiv de 54% ca volum al acestora. In cazul pateului de ficat, ponderea este de 18%, ca valoare, si de 32%, ca volum. (Mai multe, pe www.revista-piata.ro)

Clasamentul companiilor din domeniu este urmatorul:

1-Scandia

2-Hame

3-Agrico

4-TulipFood Company

5-Prefera Foods

6-Private label

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...