Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandia Food și Aldis, cu microstanduri, în fața chinezilor de la Parlament

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 noiembrie, 2013

Printre alți procesatori tradiționali prezenți cu microstanduri la miniexpoziția organizată cu ocazia Forumului Europa Centrala si de Est-China, au fost prezente si companiile Scandia Foods si Aldis au invitat oaspetii asiatici sa guste din produsele aflate in portofoliu. Totodata, a fost organizat si un stand care, sub sigla Romalimenta,a reunit mai multi procesatori din Industria alimentara romaneasca. Daniel Constantin, i-a prezentat lui Li Keqiang câteva produse, iar oaspetele chinez s-a arătat încântat de felul în care arătau acestea şi a luat în mână o roşie.

Cu aceasta ocazie, a avut loc si un dialog plin de talc dintre Ponta si un delegat roman. Astfel, in timpul scurtei vizitări a standurilor, unul dintre participanţii la forum i-a spus lui Ponta că este uşor să facem agricultură, dar ca să facem tehnologie „e mai greu”.

„Hai să facem şi tehnologie mai bună”, i-a răspuns Ponta, premierul român adăugând că sunt promovate şi firmele româneşti din domeniul tehnologic. „Păi, asta e! Unde sunt firmele româneşti? Vedeţi, aşa au crescut ei, cu tehnologie, nu cu carne”, i-a spus acesta premierului român.

Participantul la eveniment a făcut astfel trimitere la faptul că spaţiul expoziţional destinat forumului economic a fost utilizat de România doar pentru etalarea unor produse agricole, în schimb ce China l-a folosit pentru expunerea unor echipamente de comunicaţii, televizoare, tablete, laptopuri şi telefoane mobile de ultimă generaţie, printre firmele prezente aflându-se Huawei şi ZTE.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...