Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scandia romana are o noua structura de actionariat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Scandia Romana SA, lider national pe piata conservelor din carne, are o noua structura a actionariatului. Pachetul de actiuni de 5 % detinut de Ioan Sorin Bozdog a fost achizitionat de societatea SC Elga Comert S.R.L., actionarul majoritar al companiei de la Sibiu.

Ioan Sorin Bozdog a ocupat pana in aprilie 2008 functia de director general adjunct in cadrul companiei, cand a decis retragerea din aceasta functie. Negocierile dintre Elga Comert si Ioan Sorin Bozdog au demarat anul trecut, iar finalizarea procesului si incheierea tuturor formalitatilor a avut loc la inceputul acestui an, valoarea tranzactiei fiind confidentiala.

In ceea ce priveste noua structura a actionariatului, SC Elga Comert S.R.L este in continuare actionarul majoritar (detinand in acest moment 80,69 % din actiunile companiei), in timp ce S.C. Spot Industrial SRL detine 15%, iar restul de 4,31 % se afla in posesia altor persoane fizice, declara Robert Redeleanu, CEO Scandia Romana.

Compania a atins la finele lui 2008 o cifra de afaceri de 197.9 milioane lei, in crestere cu 19 % fata de 2007. In primul trimestru al anului 2009, Scandia Romana a inregistrat o cifra de afaceri de 41.29 milioane lei, in crestere cu aproximativ 14 % fata de perioada similara a anului 2008.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...