Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandia s-a imprumutat 32,5 mil. euro pentru finalizarea unei fabrici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de conserve Scandia Romana din Sibiu a contractat un credit de 32,5 milioane euro de la RBS Romania si Banca Comerciala Romana pentru finalizarea unei fabrici, care va fi pusa in functiune in luna septembrie a acestui an. „Imprumutul include o transa pe termen scurt si una pe termen lung. Am stabilit de comun acord cu bancile ca programul de amortizare sa urmeze un plan de rambursare de zece ani, in conditiile returnarii la finalul celui de-al cincilea an, a jumatate din suma imprumutata”, a declarat directorul financiar al Scandia, Luis Felix Morais.

Noua fabrica, care va include doua unitati de productie, una pentru mezeluri si alta pentru conserve, este un proiect greenfield cu o valoare totala a investitiei de circa 50 milioane de euro. Din aceasta suma, aproximtiv zece milioane euro reprezinta investitia in echipamente si linii de productie. Fabrica va avea o capacitate de productie cu 20-30% mai mare decat fabrica veche din Sibiu, in care Scandia produce momentan. Odata cu inaugurarea noii fabrici in luna septembrie a acestui an, vechea unitate de productie din Sibiu va fi pusa in conservare.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...