Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scandia se va lansa in productia de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, Andrei Ursulescu, Director General al companiei Scandia Foods afirma ca intentioneaza sa treaca la productia de mezeluri.

Raspunzand intrebarilor, Andrei Ursulescu a mai adaugat:

Anul acesta am aniversat 90 de ani de existenta a brandului Scandia Sibiu. Pana acum, avem o crestere de 12% a volumelor. Pentru intregul an, ne mentinem prognoza de majorare a vanzarilor cu un ritm in jurul a 10%, comparativ cu 2011. Practic, revenim pe crestere, pentru ca anul trecut am inregistrat o scadere mica a cifrei de afaceri. Intrarea pe noi categorii si dezvoltarea exporturilor sunt principalii factori care contribuie la aceasta performanta.

In prezent avem o cota de 60% pe piata pate-urilor de carne. Cu brandurile noastre (Scandia Sibiu si Bucegi) avem 52%-55% din piata, iar restul este asigurat de marcile proprii ale retailerilor cu care colaboram. Producem circa 80% din produsele marci proprii ale retelelor internationale de magazine.

Referitor la productia de mezeluri, Ursulescu a precizat: Ne uitam la o categorie noua, foarte apropiata de cea pe care activam acum: mezelurile. Cel care a construit fabrica Scandia Sibiu era de profesie mezelar, asadar noi, prin traditie, suntem legati de acest segment de piata. Reprofilarea pe conserve s-a realizat inainte de ‘90, cand s-a decis si orientarea intregii productii catre export.

Piata mezelurilor este competitiva, dar foarte mare: vorbim de o valoare a vanzarilor totale de circa 800 mil. euro pe an. Avem si capacitatile de productie necesare, pentru ca noua fabrica a fost gandita si dimensionata pentru investitia in intrarea pe piata mezelurilor.

Lansarea ar putea fi la inceputul anului viitor. Deja vindem mezeluri in Sibiu, in cele doua magazine proprii, si distribuim produsele si in cateva retele de retail din Bucuresti. Sunt produse comercializate sub brandul Scandia Sibiu, de o calitate superioara, pozitionate pe segmentul premium.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...

Scandia se va lansa in productia de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, Andrei Ursulescu, Director General al companiei Scandia Foods afirma ca intentioneaza sa treaca la productia de mezeluri. Raspunzand intrebarilor, Andrei Ursulescu a mai adaugat:
Anul acesta am aniversat 90 de ani de existenta a brandului Scandia Sibiu. Pana acum, avem o crestere de 12% a volumelor. Pentru intregul an, ne mentinem prognoza de majorare a vanzarilor cu un ritm in jurul a 10%, comparativ cu 2011. Practic, revenim pe crestere, pentru ca anul trecut am inregistrat o scadere mica a cifrei de afaceri. Intrarea pe noi categorii si dezvoltarea exporturilor sunt principalii factori care contribuie la aceasta performanta. In prezent, avem o cota de 60% pe piata pateurilor de carne. Cu brandurile noastre (Scandia Sibiu si Bucegi) avem 52%-55% din piata, iar restul este asigurat de marcile proprii ale retailerilor cu care colaboram. Producem circa 80% din produsele marci proprii ale retelelor internationale de magazine.

Referitor la productia de mezeluri, Ursulescu a precizat: Ne uitam la o categorie noua, foarte apropiata de cea pe care activam acum: mezelurile. Cel care a construit fabrica Scandia Sibiu era de profesie mezelar, asadar noi, prin traditie, suntem legati de acest segment de piata. Reprofilarea pe conserve s-a realizat inainte de ‘90, cand s-a decis si orientarea intregii productii catre export. Piata mezelurilor este competitiva, dar foarte mare: vorbim de o valoare a vanzarilor totale de circa 800 mil. euro pe an. Avem si capacitatile de productie necesare, pentru ca noua fabrica a fost gandita si dimensionata pentru investitia in intrarea pe piata mezelurilor. Lansarea ar putea fi la inceputul anului viitor. Deja vindem mezeluri in Sibiu, in cele doua magazine proprii, si distribuim produsele si in cateva retele de retail din Bucuresti. Sunt produse comercializate sub brandul Scandia Sibiu, de o calitate superioara, pozitionate pe segmentul premium.

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...

ANSVS și Poliţia de Frontieră, acțiuni comune pentru a preveni răspândirea PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) Una dintre măsurile necesare a fi aplicate, în contextul evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) în România și în proximitatea teritoriului național, este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...