Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SCANPRO TF 70 – O solutie inteligenta!

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

BHJ Romania SRL, filiala locala a concernului danez BHJ A/S, propune clientilor sai din Romania si Ungaria un produs din noua generatie de amestecuri functionale, lansate pe piata anul trecut sub numele de „SCANPRO™ – Solutii inteligente”.

Aceasta gama, nascuta in statia pilot din Grasten (Danemarca) a firmei, incearca sa raspunda provocarilor aparute in ultimii ani si generate de concurenta mereu in crestere, de modificarea gusturilor si obiceiurilor publicului consumator si, nu in ultimul rand, de criza economica.

Avand ca baza proteinele de origine animala SCANPRO, au fost create o serie de amestecuri care sa aduca o rezolvare unora dintre problemele ce dau bataie de cap procesatorilor de carne.

Urmarind tendintele vizibile in tarile Uniunii Europene, care, mai devreme sau mai tarziu, vor putea fi observate si in tara noastra, produsele SCANPRO nu contin organisme modificate genetic si sunt libere de orice alergen cunoscut.

Una dintre ultimele aparitii este SCANPRO TF 70, un amestec de proteina animala cu functiona­litate ridicata cu fibre vegetale. Acest produs se adreseaza cu preponderenta preparatelor din carne injectate (specialitati precum bacon, pastrama, muschi file etc.).

SCANPRO TF 70 poate fi folosit atat ca adaos peste o reteta existenta, cat si ca element functional de baza in retete noi.

Beneficiile majore obtinute prin folosirea acestui nou produs se regasesc in 3 directii majore:
 Formarea texturii din care rezulta un aspect natural, o structura ferma si o feliere usoara.
 Cresterea randamentului dupa tratamentul termic. La produsele cu tratament termic deschis (pastrama, muschi tiganesc etc.), pierderile s-au redus cu pana la 10%.
 Reducerea spectaculoasa a scurgerilor in ambalajele vacuumate, o problema ce da multe batai de cap. BHJ va propune o reteta de pastrama cu injectare de 50 %. Trebuie mentionat ca aceasta propunere are doar un caracter demonstrativ, SCANPRO TF 70 putand fi folosit in functie de necesitatile clientilor: de la injectari cu procent mic, pana la cele de 70-80 %, precum si intr-o gama larga de combinatii de ingrediente.

Pulpa de porc – 66,67 kg
Apa / gheata – 29,49 kg
Fosfat – 0,30 kg
Sare amestec – 2,00 kg
Dextroza – 1,00 kg
Ascorbat de sodiu – 0,05 kg
SCANPRO TF 70 – 0,50 kg
Total 100,00 kg

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati website-urile noastre |www.bhj.com| si |www.bhj.ro| sau sa ne contactati la telefonul 021-420 95 96 ori pe adresa de e-mail |mailbox@bhj.ro|

Ingrediente ”surpriză” pentru deserturile lactate
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 ianuarie 2019

Noile arome surprinzătoare sunt tendințe în toate categoriile de alimente și băuturi, iar industria lactatelor nu face excepție, mai ales când e vorba despre deserturi. Și, cu cât sunt mai exotice, cu atât sunt mai incitante pentru consumatorii care doresc din ce în ce mai mult noi experiențe. Tocmai de aceea, Food Business News a...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu, datorită evoluției din știința nutriției, a început să fie văzută ca un mijloc de sprijinire a creșterii și dezvoltării...