Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SCANPRO TF 70 – O solutie inteligenta!

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

BHJ Romania SRL, filiala locala a concernului danez BHJ A/S, propune clientilor sai din Romania si Ungaria un produs din noua generatie de amestecuri functionale, lansate pe piata anul trecut sub numele de „SCANPRO™ – Solutii inteligente”.

Aceasta gama, nascuta in statia pilot din Grasten (Danemarca) a firmei, incearca sa raspunda provocarilor aparute in ultimii ani si generate de concurenta mereu in crestere, de modificarea gusturilor si obiceiurilor publicului consumator si, nu in ultimul rand, de criza economica.

Avand ca baza proteinele de origine animala SCANPRO, au fost create o serie de amestecuri care sa aduca o rezolvare unora dintre problemele ce dau bataie de cap procesatorilor de carne.

Urmarind tendintele vizibile in tarile Uniunii Europene, care, mai devreme sau mai tarziu, vor putea fi observate si in tara noastra, produsele SCANPRO nu contin organisme modificate genetic si sunt libere de orice alergen cunoscut.

Una dintre ultimele aparitii este SCANPRO TF 70, un amestec de proteina animala cu functiona­litate ridicata cu fibre vegetale. Acest produs se adreseaza cu preponderenta preparatelor din carne injectate (specialitati precum bacon, pastrama, muschi file etc.).

SCANPRO TF 70 poate fi folosit atat ca adaos peste o reteta existenta, cat si ca element functional de baza in retete noi.

Beneficiile majore obtinute prin folosirea acestui nou produs se regasesc in 3 directii majore:
 Formarea texturii din care rezulta un aspect natural, o structura ferma si o feliere usoara.
 Cresterea randamentului dupa tratamentul termic. La produsele cu tratament termic deschis (pastrama, muschi tiganesc etc.), pierderile s-au redus cu pana la 10%.
 Reducerea spectaculoasa a scurgerilor in ambalajele vacuumate, o problema ce da multe batai de cap. BHJ va propune o reteta de pastrama cu injectare de 50 %. Trebuie mentionat ca aceasta propunere are doar un caracter demonstrativ, SCANPRO TF 70 putand fi folosit in functie de necesitatile clientilor: de la injectari cu procent mic, pana la cele de 70-80 %, precum si intr-o gama larga de combinatii de ingrediente.

Pulpa de porc – 66,67 kg
Apa / gheata – 29,49 kg
Fosfat – 0,30 kg
Sare amestec – 2,00 kg
Dextroza – 1,00 kg
Ascorbat de sodiu – 0,05 kg
SCANPRO TF 70 – 0,50 kg
Total 100,00 kg

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati website-urile noastre |www.bhj.com| si |www.bhj.ro| sau sa ne contactati la telefonul 021-420 95 96 ori pe adresa de e-mail |mailbox@bhj.ro|

ICL Food își prezintă noutățile la FIE-Salonul Ingredientelor de la Frankfurt
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 noiembrie 2017

(Comunicat) Consumatorii de azi doresc cu certitudine totul: textura, stabilitatea, conținutul ridicat de proteine, sodiul redus; comoditate, opțiuni diverse. Evoluția continuă a tendințelor pieței este nelimitată. Oricare ar fi provocarea formularelor, specialiștii de la ICL Food Specialties o acoperă cu sisteme noi de ingrediente care...

Chr. Hansen adaugă în portofoliu noi culturi din gama FreshQ
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 noiembrie 2017

Pornind de la constatarea că tot mai mulți consumatori doresc o perioadă de depozitare mai mare a produselor lactate, compania globală de biostiințe Chr. Hansen a dezvoltat o nouă serie de culturi FreshQ, după ce acest portofoliu a fost lansat acum cinci ani, pentru a proteja produsele împotriva drojdiei și a mucegaiului într-un mod...