Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SCM Frigo – Producator de instalatii frigorifice cu responsabilitate fata de mediul inconjurator

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

In numeroase tari, legile, in ceea ce priveste problemele legate de mediul inconjurator, devin foarte restrictive si, in consecinta, in acele tari exista nevoia de a limita utilizarea agentilor frigorifici HFC precum: R404, R507, R132a in instalatii. In unele tari deja se cere doar instalarea solutiilor cu fluide ecologice primare. Acesta este motivul pentru care, in ultimii ani, industria frigorifica a incercat sa gaseasca alternative la traditionalul HFC.

Astazi, alternativele cunoscute pe piata sunt urmatoarele:
1. Propan (R290)
2. Amoniac (R717)
3. Dioxid de Carbon (R744)

In momentul de fata, exista numeroase instalatii ce functioneaza cu Propan, care este un agent frigorific stabil si cu caracteristici similare lui R22. Dar, pe de alta parte, Propanul este un fluid inflamabil si, din acest motiv, este supus unor reguli stricte, care adauga costuri unitatii si instalatiei.

Amoniacul este un agent frigorific folosit pe scara larga, mai ales pentru instalatiile mari. Costurile de instalare sunt destul de ridicate, iar administrarea nu este convenabila pentru o aplicatie cu o capacitate mica/medie. Este un fluid toxic si inflamabil.

Dioxidul de Carbon (CO2) este un agent frigorific eficient, al carui singur dezavantaj sunt presiunile ridicate in operatiile transcritice si reprezinta cel mai bun compromis.

Aceasta este alegerea, SCM Frigo! De ce CO2 ca agent frigorific?

Ecologic (Potentialul de incalzire globala = 1).
Impactul CO2 asupra mediului inconjurator este „ZERO” in comparatie cu agentii frigorifici HFC, avand un nivel ridicat de GWP (ex. 3260 pentru R404a) si fiind produs in special pentru industria frigorifica.
CO2 este un produs rezidual din alte procese de producere, deci va fi eliberat in atmosfera daca nu este folosit in instalatiile de refrigerare.
Este stabil din punct de vedere chimic, nu este inflamabil sau toxic.

In plus, CO2 are putere electrica instalata, scazuta si consum de energie competitiv, in comparatie cu agentii frigorifici traditionali.CO2 se caracterizeaza prin capacitate volumetrica mare (de la 6 la 8 ori mai mare decat propanul sau NH3) si, in consecinta, componente de mici dimensiuni si temperatura de refulare mare (peste 100°C), ceea ce inseamna o buna posibilitate de recuperare a caldurii.

De asemenea, CO2 are proprietati benefice de „schimb de caldura” si aspect negativ: presiuni ridicate in instalatiile cu temperaturi medii si ridicate.

Linia CO2 SCM Frigo

SCM Frigo a dezvoltat cea mai completa gama de unitati CO2 pe piata, pentru aplicatiile comerciale si industriale.
1. Grup compresoare pentru temperaturi scazute, cu ciclu subcritic.
2. Sistem combinat (R404a-CO2), cu concept cascada.
3. Grup transcritic racire lichide.

Linia UMCE: grupuri de temperatura scazuta cu ciclu subcritic

LINIA UMCE include astazi 4 modele cu capacitati de la 25 la 250 kW 3 sau 4 compresoare in paralel, cu urmatoarele caracteristici:
• Condensare cu etilen glicol 30% (temperatura de vaporizare -8°C sau alternativ, expansiune directa cu R404a si ventil electronic de expansiune;
• Reglare electronica cu controlerul PC02 (Carel) sau AK2 (Danfoss);
• Reglarea distributiei uleiului cu separator de ulei, nivel electronic de ulei si rezervor ulei;
• Colector de aspiratie special functionand si ca subracitor de lichid proiectat de SCM pentru o unitate mai sigura si mai eficienta;
• Protectie impotriva opririlor prelungite prin mijloace de predispozitie a sistemului de racire pe rezervorul de lichid;
• Rezervoare de lichid 65-100 litri;
• Presiuni de proiectare: 40 bar in HP & 25 bar in LP.
Dupa 5 ani de productie a unitatilor UMCE si mai mult de 350 de unitati functionand in diferite instalatii, SCM Frigo este gata sa-si extinda gama de aplicatii cu noi capacitati.

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...