Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Scotia – exporturi record de somom

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile Scotiei de somon au atins niveluri record in 2010, conform cifrelor Organizatiei Scotiene a Producatorilor de Somon(SSPO), anunta infocarne.ro. Acestea au crescut cu 20 la suta anul trecut, ridicandu-se la 78611 de tone de la 65480 de tone in anul precedent.

Aceasta performanta a confirmat ca somonul are cea mai mare pondere din Scotia la exportul de alimente. 2010 este al doilea an consecutiv in care exporturile au crescut datorita cererii globale pentru proteine sanatoase si durabile iar analistii considera ca trendul se va mentine.

Somonul scotian de crescatorie este o proteina de inalta calitate, sanatoase si durabila cu cerere mare in tara si in strainatate. Exporturile au crescut cu peste 650 la suta in cursul ultimilor 20 de ani si performanta puternica demonstreaza ca sectorul agricol de crestere a somonului joaca un rol-cheie in redresarea economica, a declarat Scott Landsburgh, directorul executiv al SSPO.

Somonul scotian ajunge acum in 54 de tari din intreaga lume. Europa ramane principala piata de export, cu Franta ca importator de top (26,475 tone). SUA este cea mai mare destinatie in restul lumii (31,924 tone).

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...