Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scotia – exporturi record de somom

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile Scotiei de somon au atins niveluri record in 2010, conform cifrelor Organizatiei Scotiene a Producatorilor de Somon(SSPO), anunta infocarne.ro. Acestea au crescut cu 20 la suta anul trecut, ridicandu-se la 78611 de tone de la 65480 de tone in anul precedent.

Aceasta performanta a confirmat ca somonul are cea mai mare pondere din Scotia la exportul de alimente. 2010 este al doilea an consecutiv in care exporturile au crescut datorita cererii globale pentru proteine sanatoase si durabile iar analistii considera ca trendul se va mentine.

Somonul scotian de crescatorie este o proteina de inalta calitate, sanatoase si durabila cu cerere mare in tara si in strainatate. Exporturile au crescut cu peste 650 la suta in cursul ultimilor 20 de ani si performanta puternica demonstreaza ca sectorul agricol de crestere a somonului joaca un rol-cheie in redresarea economica, a declarat Scott Landsburgh, directorul executiv al SSPO.

Somonul scotian ajunge acum in 54 de tari din intreaga lume. Europa ramane principala piata de export, cu Franta ca importator de top (26,475 tone). SUA este cea mai mare destinatie in restul lumii (31,924 tone).

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...