Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Scotia – exporturi record de somom

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile Scotiei de somon au atins niveluri record in 2010, conform cifrelor Organizatiei Scotiene a Producatorilor de Somon(SSPO), anunta infocarne.ro. Acestea au crescut cu 20 la suta anul trecut, ridicandu-se la 78611 de tone de la 65480 de tone in anul precedent.

Aceasta performanta a confirmat ca somonul are cea mai mare pondere din Scotia la exportul de alimente. 2010 este al doilea an consecutiv in care exporturile au crescut datorita cererii globale pentru proteine sanatoase si durabile iar analistii considera ca trendul se va mentine.

Somonul scotian de crescatorie este o proteina de inalta calitate, sanatoase si durabila cu cerere mare in tara si in strainatate. Exporturile au crescut cu peste 650 la suta in cursul ultimilor 20 de ani si performanta puternica demonstreaza ca sectorul agricol de crestere a somonului joaca un rol-cheie in redresarea economica, a declarat Scott Landsburgh, directorul executiv al SSPO.

Somonul scotian ajunge acum in 54 de tari din intreaga lume. Europa ramane principala piata de export, cu Franta ca importator de top (26,475 tone). SUA este cea mai mare destinatie in restul lumii (31,924 tone).

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...