Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Se deschid targurile de porcine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, conform unui ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Animalelor vor putea fi comercializati doar porcii proveniti din gospodariile populatiei sau din exploatatiile comerciale de tip A.

Este interzisa miscarea catre abator atat a suinelor vii, cumparate din targurile de animale, cat si a suinelor provenind din exploatatiile nonprofesionale (gospodariile populatiei).

Vanzarea-cumpararea suinelor vii pe teritoriul Romaniei se efectueaza doar daca acestea sunt identificate (crotaliate) si sunt insotite de un certificat de sanatate si de formularul de miscare, documente emise la cererea proprietarului/detinatorului de animale vii, de medicul veterinar de libera practica imputernicit de DSVSA Arad, pentru exploatatia respectiva, se arata in comunicatul citat de glsa.ro.

Medicii veterinari sustin ca transportul porcilor vii este permis numai cu mijloace de transport inregistrate sau autorizate sanitar-veterinar de catre directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, la solicitarea proprietarilor autovehicolelor.

Certificarea sanitar-veterinara a miscarilor de suine reprezinta o masura de biosecuritate aplicabila in contextul incetarii vaccinarii contra pestei porcine clasice a suinelor domestice si a liberalizarii comertului cu suine vii pe teritoriul Romaniei. Costurile aferente certificarii starii de sanatate a suinelor in exploatatiile de origine, sunt suportate de catre proprietarii/detinatorii animalelor, persoane fizice sau juridice, conform tarifelor de libera practica stabilite de Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Arad si afisate la fiecare cabinet medical veterinar de libera practica, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor mai sustin ca in cazul in care, in urma controalelor ce se vor efectua de catre autoritatile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor impreuna cu celelalte institutii abilitate se vor constata incalcari ale normelor privind miscarea animalelor vii, proprietarul, detinatorul sau transportatorul animalelor in cauza risca o amenda cuprinsa intre 1.200 si 12.000 de lei.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...