Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Se lansează Monitorul Prețurilor!

Autor: meatmilkjoi, 24 noiembrie, 2016

Consiliul Concurenţei va lansa pe 24 noiembrie Monitorul Preţurilor. Platforma online unde vor putea fi aflate preţurile produselor de bază comercializate de cei mai mari retaileri din industria alimentară va fi disponibilă pentru toţi clienţii interesaţi.

 

Pentru evenimentul de lansare, au fost invitaţi reprezentanţi ai Parlamentului României, precum şi ai companiilor implicate în derularea proiectului. Din acest proiect fac parte toţi marii retaileri alimentari, în afară de Lidl, care afişează aceste informaţii pe propriul site.

 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei, a declarat că, prin  Monitorul Prețurilor,  intenţionează să introducă un program transparent de monitorizare a preţurilor la marile lanţuri de retail.

 

Întrebat dacă retailerii vor fi dispuşi să colaboreze, şeful CC a afirmat că deja au fost făcute primele demersuri, iar unele companii se arată mai receptive, altele mai puţin. Chiriţoiu a precizat că nu va fi afectată politica de confidenţialitate a companiilor.

„Nu ne interesează preţuri de achiziţie, marje, discounturi”, a spus acesta, completând că din moment ce consumatorul oricum poate consulta preţul la raft, nu există niciun motiv să nu îl afle şi de pe Internet.

Carrefour a sărbătorit Ziua Diversității
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 iulie 2019

(Comunicat) Carrefour a sărbătorit Ziua Diversității în toate magazinele din țară și din străinătate, prin activități interactive și recreative. Carrefour celebrează anual diversitatea oamenilor și oferă șanse egale tuturor angajaților săi, indiferent de naționalitate, etnie, sex, orientare sexuală sau...

Kaufland își reiterează angajamentul față de standardele de acvacultură
Autor: Nora Marin  /   joi, 13 iunie 2019

 Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, retailerul german Kaufland si-a reiterat la nivel global angajamentul de a imbunatati acvacultura și de a respecta principiile pescuitului și comerțului responsabil cu pește.   De altfel, compania a lansat recent inițiativa "Tierschutzstandards Aquakultur" (Standardele de bunăstare a...